H Bugatti Bolide ψηφίστηκε το ομορφότερο hypercar του 2021

H Bugatti Bolide ψηφίστηκε το ομορφότερο hypercar του 2021
Η Bugatti Bolide είναι επίσημα το πιο όμορφο hypercar του 2021, καθώς κέρδισε τον τίτλο ανάμεσα σε τρεις δυναμικούς αντιπάλους.

Το 36ο Φεστιβάλ Αυτοκίνησης του Παρισιού (Festival Automobile International) ανέδειξε το ομορφότερο hypercar, με την Bugatti Bolide να κερδίζει τον τίτλο με μεγάλη διαφορά έπειτα από σχετική ψηφοφορία. Το κόσμημα της γαλλικής φίρμας, έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας και θα παραχθεί σε μόλις 40 μονάδες. Είναι το πιο ακραίο μοντέλο που έχει περάσει από την παραγωγή και το κάθε αυτοκίνητο κοστίζει 4 εκατ. ευρώ.

Bugatti Bolide

Οι αντίπαλοι της Bugatti Bolide δεν αποκαλύφθηκαν, όμως σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του Φεστιβάλ Αυτοκίνησης του Παρισιού πρέπει να κοστίζουν περισσότερα από 60.000 ευρώ και να έχουν έναν άκρως σπορ χαρακτήρα.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Bugatti, Αχίμ Ανσχάιτ, δήλωσε για το βραβείο. «Είναι τιμή μας πως το μοντέλο μας κέρδισε ένα τόσο καταξιωμένο βραβείο, με ψήφους από ειδικούς του επαγγέλματος. Πολλά συγχαρητήρια στη σχεδιαστική ομάδα που τελειοποίησε όλες τις λεπτομέρειες της Bolide».

H Bugatti Bolide παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2020 και οι εντυπώσεις που προκάλεσε, έδωσε τη δυνατότητα στη γαλλική φίρμα να πάει ένα βήμα παραπέρα και να περάσει σε περιορισμένη παραγωγή το μοντέλο.

Bugatti Bolide

Η Bolide φορά έναν quad-turbo W16 κινητήρα 8.0 λίτρων, που παράγει τον εκπληκτικό αριθμό των 1.824 ίππων. Ωστόσο η έκδοση παραγωγής θα παράγουν μόλις 1.578 ίππους.

Οι πρώτες παραδόσεις τις Bolide θα ξεκινήσουν το 2024 και το κάθε μοντέλο θα κοστίζει 4 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!