Πιθανότατα στην Τουρκία θα πάρει ποινή ο Χάμιλτον

Πιθανότατα στην Τουρκία θα πάρει ποινή ο Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον ενδέχεται να ξεκινήσει από την τελευταία θέση στο GP Τουρκίας καθώς η ομάδα σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να «φορέσει» τέταρτη μονάδα ισχύος στο μονοθέσιό του.

Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 αναμένεται να πάρει διαφορετική τροπή, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει από το πίσω μέρος του grid στο GP Τουρκίας. Ο Βρετανός θα χρειαστεί αλλαγή σε τέταρτη μονάδα ισχύος, μια και έχει χρησιμοποιήσει ήδη το μέγιστο αριθμό εξαρτημάτων που επιτρέπουν οι κανονισμοί.

Η ομάδα του άλλαξε δύο φορές κινητήρα στον teammate του, Βάλτερι Μπότας, με την πρώτη να είναι στην Ιταλία για τακτικούς λόγους, ενώ η δεύτερη στη Ρωσία, έπειτα από πρόβλημα που ανακάλυψε η Mercedes στο νέο κινητήρα του Φινλανδού. H αξιοπιστία είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για τους πρωταθλητές φέτος, καθώς έχει επηρεάσει σημαντικά την εξέλιξη της μάχης του τίτλου. Η μόνη χρονιά που η Mercedes είχε προβλήματα αξιοπιστίας ήταν το 2016, όταν ο Χάμιλτον είχε φορέσει περισσότερες από πέντε μονάδες ισχύος.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, παραδέχθηκε στο Sky Sports, πως η αλλαγή στην τέταρτη μονάδα ισχύος θα γίνει πιθανότατα στον επόμενο αγώνα. «Είναι μια πιθανότητα. Το πότε και το πώς δεν έχει αποφασιστεί. Το πιο σημαντικό είναι να μην έχουμε εγκατάλειψη λόγω αξιοπιστίας. Μπορείς να αντιμετωπίσεις αλλαγές στην κορυφή όταν τερματίζεις 2ος ή 3ος. Αλλά αν δεν τερματίσεις είναι αλλιώς. Κοιτάζουμε τις παραμέτρους των κινητήρων και θέλουμε να διασφαλίσουμε πως δεν θα έχουμε προβλήματα αξιοπιστίας».

Ο Χάμιλτον έχει προβάδισμα στη βαθμολογία των οδηγών με 2 βαθμούς έναντι του Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. O Ολλανδός έκανε την αλλαγή του στην τέταρτη μονάδα ισχύος στη Ρωσία και δεν θα χρειαστεί άλλη. Τελευταία φορά που η Mercedes εγκατέλειψε λόγω προβλήματος αξιοπιστίας στη μονάδα ισχύος ήταν το 2018 στο GP Αυστρίας όταν και τα δύο μονοθέσιά της τέθηκαν εκτός μάχης.

Επόμενος σταθμός της Formula 1 στο 2021 είναι το GP Τουρκίας στις 8-10 Οκτωβρίου.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!