Μάρκεθ: «Έκανα τον τέλειο αγώνα»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Μάρκεθ: «Έκανα τον τέλειο αγώνα»
Ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τη νίκη του στο GP ΗΠΑ, τονίζοντας πως ήταν πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί στους τελευταίους γύρους.

Ο αναβάτης της Honda, Μαρκ Μάρκεθ, κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του στο 2021, επικρατώντας με άνεση στο GP ΗΠΑ. Ο Ισπανός πολυπρωταθλητής έκανε την τέλεια εκκίνηση και έστριψε στην 1η θέση στην εκκίνηση. Έκτοτε δεν κοίταξε ποτέ πίσω, κυριαρχώντας στον αγώνα, φτάνοντας στις 7 νίκες στην πίστα του Όστιν.

Μετά τον αγώνα ο Μάρκεθ πανηγύρισε έξαλλα μια εντυπωσιακή νίκη, που του έδωσε ψυχολογική ώθηση για τους τελευταίους αγώνες της σεζόν. «Έκανα τον τέλειο αγώνα και θα τον βλέπω πλέον στον ύπνο μου. Ήταν το πλάνο μου να προηγούμαι από την αρχή, καθώς οι πρώτοι γύροι είναι το αδύναμο σημείο μου. Στους πρώτους γύρους προσπάθησα να κρατάω αργό ρυθμό. Όταν ένιωσα άνετα, ξεκίνησα να πιέζω και άνοιξα τη διαφορά. Ήταν πολύ δύσκολο να συγκεντρωθώ στους τελευταίους τρεις γύρους και παραλίγο να πέσω στη στροφή 6. Πρέπει να συγκεντρώνομαι συνεχώς διότι είχα φλάσμπακ στη στροφή 12 από το 2019 και ήμουν προσεκτικός. Διαχειρίστηκα σωστά τον αγώνα και να δυσκολεύτηκα με τη φυσική μου κατάσταση, αλλά πιστεύω πως το ίδιο συνέβη με όλους. Η μεγάλη διαφορά σε αυτή την πίστα είναι πως όλοι υπέφεραν».

Ο Μάρκεθ εξήγησε επίσης το πώς τον επηρέασε η δύσκολη επιφάνεια του οδοστρώματος που προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών αναβατών κατά τη διάρκεια του τριημέρου. «Είμαι χαρούμενος γιατί έχουμε περάσει δύσκολα. Πολλές φορές έχω πέσει και δεν ξέρω το γιατί, άλλες φορές είμαι γρήγορος και δεν ξέρω το γιατί, αλλά έψαχνα τη νίκη αυτή. Τα σαμαράκια ήταν πολύ δύσκολα και το πρόβλημα είναι πως αν χάσεις ταχύτητα τότε η μοτοσικλέτα ταλαντεύεται ακόμα περισσότερο. Η πρόθεσή μου είναι να είμαι δυνατός και να ανέβω στο βάθρο στους τρεις αγώνες που απομένουν».

Με τη νίκη του αυτή, ο Μάρκεθ ανέβηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας με 117 βαθμούς.

Image credit: Honda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!