Με πέντε X-Prix το 2022 η Extreme E

Με πέντε X-Prix το 2022 η Extreme E
Ο θεσμός που αφυπνίζει σχετικά με την κλιματική αλλαγή ανακοίνωσε το καλεντάρι της επόμενης σεζόν.

Με ακόμα μεγαλύτερο καλεντάρι θα επιστρέψει το 2022 η Extreme E, ο θεσμός που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη. Συγκεκριμένα, με πέντε στάσεις, σε μέρη του κόσμου όπου το αρνητικό αποτύπωμα της παρουσίας του ανθρώπου είναι εμφανές.

Ωστόσο, το πρωτάθλημα ηλεκτρικών SUV που γεννήθηκε από το δαιμόνιο μυαλό του Αλεχάνδρο Αγκάγκ, του ανθρώπου που είναι πίσω κι από τη Formula E, ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα… πολλαπλών επιλογών.

Με συγκεκριμένες ημερομηνίες αλλά πέραν της πρεμιέρας του Φεβρουαρίου στη Σαουδική Αραβία και του Φινάλε του Νοεμβρίου στη Χιλή, για τους ενδιάμεσους αγώνες δεν έχουμε οριστική απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής. Συγκεκριμένα, το X-Prix του Μαΐου θα διεξαχθεί ή στη Σενεγάλη ή στην Αίγυπτο ή Τανζανία. Πάντως επί Αφρικανικού εδάφους.

Το X-Prix του Ιουλίου, είτε θα επισκεφτεί ξανά τους παγετώνες της Γροιλανδίας, είτε θα μετακομίσει στη Γροιλανδία ενώ για το X-Prix του Σεπτεμβρίου, οι διοργανωτές παρουσίασαν την επιλογή τεσσάρων χωρών στη Νότια Αμερική και της Ιταλίας.

Extreme E

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 2022:

#1, 19-20 Φεβρουαρίου: Σαουδική Αραβία
#2, 7-8 Μαΐου: Σενεγάλη ή Αίγυπτος ή Τανζανία
#3, 9-10 Ιουλίου: Γροιλανδία ή Ισλανδία
#4, 10-11 Σεπτεμβρίου: Βραζιλία ή Αργεντινή ή Ουρουγουάη ή Ιταλία ή Κόστα Ρίκα
#5, 26-27 Νοεμβρίου: Χιλή

Όλα αυτά ενώ ακόμα έχουμε εκκρεμότητες για το 2021. Η συνεχιζόμενες επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που αυτοί φέρνουν, οδήγησαν στη ματαίωση των αγώνων σε Βραζιλία και Αργεντινή ενώ αρκετά νωρίτερα, είχε ματαιωθεί κι εκείνος του Νεπάλ.

Στις 23-24 Οκτωβρίου η Extreme E τρέχει στη Σαρδηνία, στο Island X-Prix ενώ το φινάλε της σεζόν αναμένεται να διεξαχθεί στις 11-12 Δεκεμβρίου, σε άγνωστη ακόμα τοποθεσία.

Extreme E

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!