1st Patras Green Transport Conference στις 22 Οκτωβρίου (vid)

Νίκος Γιαννούλας
1st Patras Green Transport Conference στις 22 Οκτωβρίου (vid)
Το 1st Patras Green Transport Conference βάζει τα θεμέλια ώστε η Πάτρα και η δυτική Ελλάδα να μπουν στο δρόμο της πράσινης αυτοκίνησης.

Η κλιματική αλλαγή και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος απειλούν την ίδια την ύπαρξη της Ευρώπης και του κόσμου. Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις, η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία φιλοδοξεί να μετατρέψει την Ευρώπη σε μια σύγχρονη, αποδοτική ως προς τη χρήση των πόρων και ανταγωνιστική οικονομία, εξασφαλίζοντας μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050. Στο παραπάνω πλαίσιο, απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η στροφή στην «πράσινη» μετακίνηση.

Η Δυτική Ελλάδα φιλοδοξεί να πρωτοστατήσει στην εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας στο τομέα των μετακινήσεων. Έτσι, η ΦΙΛΜΠΑ και η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνουν στην Πάτρα το 1rst Patras Green Transport, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στον πολυχώρο του Royal, με θέμα την βιώσιμη μετακίνηση που θα συνδυαστεί και με ζωντανή παρουσίαση εναλλακτικών-πράσινων λύσεων μετακίνησης. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και online.

Συντονιστής της πρώτης θεματικής ενότητας του συνεδρίου θα είναι ο υπεύθυνος της ενότητας αυτοκινήτου – μοτοσικλέτας inMotion by gazzetta, κ. Νίκος Γιαννούλας.

1st Patras Green Transport Conference

Θεματικοί Πυλώνες του συνεδρίου

  • Ηλεκτροκίνηση

  • Εναλλακτικές μορφές ενέργειας στην μηχανοκίνηση (φυσικό αέριο, υδρογόνο).

  • Στο περιθώριο της συνεδριακής διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί επίδειξη ηλεκτρικών οχημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του συνεδρίου και τα social media: Facebook, Instagram και LinkedIn.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης τις εργασίες του συνεδρίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι απαραίτητη λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι η εγγραφή στο συνέδριο

Διοργάνωση

ΦΙΛΠΑ, Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Συνδιοργάνωση

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Υποστηρικτές

ASKOUNIS SECURITY, ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!