Ο Βινιάλες δεν θα τρέξει στο Όστιν λόγω πένθους

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ο Βινιάλες δεν θα τρέξει στο Όστιν λόγω πένθους
Ο Μάβερικ Βινιάλες αποφάσισε πως δεν θα τρέξει στον επόμενο αγώνα του MotoGP στο Όστιν του Τέξας, μετά το θάνατο του εξαδέλφου του, Ντιν Μπέρτα Βινιάλες.

Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού θρηνεί τις τελευταίες ημέρες το θάνατο του νεαρού Ντιν Μπέρτα Βινιάλες. Ο 15χρονος Ισπανός έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια υποστηρικτικού αγώνα του WSBK στην πίστα της Χερέθ.

Ο Ντιν Μπέρτα Βινιάλες ήταν εξάδελφος του αναβάτη της Aprilia, Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος έμεινε συγκλονισμένος με την είδηση αυτή. Ως αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού, η Aprilia εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, πως ο Βινιάλες δεν θα πάρει μέρος στο επερχόμενο GP HΠΑ και έχει την πλήρη στήριξη της ομάδας.

«Έχει περάσει λιγότερο από μια εβδομάδα από το συμβάν του Ντιν Μπέρτα Βινιάλες, του εξαδέλφου του Μάβερικ, και δεν είναι αρκετός χρόνος για να ανακτήσει την ηρεμία που απαιτείται για να αγωνιστεί. Ο Μάβερικ έχει την πλήρη και ακλόνητη στήριξη της Aprilia Racing και αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την εξοικείωσή του με τη μοτοσικλέτα και την ομάδα. Η οικογένεια της Aprilia στηρίζει την απόφαση αυτή και στέκεται μαζί του και με την οικογένειά του. Έχουμε ακόμα αγώνες ώστε να συνεχίσουμε το ταξίδι που ξεκινήσαμε μαζί. Πρέπει να υπάρχει πάντα σεβασμός των ανθρώπων της ομάδας και των συναισθημάτων τους».

Το GP ΗΠΑ θα ήταν ο τρίτος αγώνας του Βινιάλες με την Aprilia, μετά την επεισοδιακή αποχώρησή του από τη Yamaha κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!