H DS παρουσιάζει το νέο εξηλεκτρισμένο DS4 (pics)

H DS παρουσιάζει το νέο εξηλεκτρισμένο DS4 (pics)
H γκάμα της DS Automobiles εμπλουτίζεται διαρκώς με το νέο και εξηλεκτρισμένο DS4 να γίνεται το τέταρτο μοντέλο της φίρμας που ενσαρκώνει το Avant-Garde πνεύμα της.

Το DS4 βασίζεται σε μια ειδικά εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας EMP2, που με την τεχνογνωσία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας της DS Automobiles και της μηχανικής για να κερδίσει νέους θαυμαστές.

DS DS4

Οι εξωτερικές διαστάσεις προσδίδουν δυναμική παρουσία. Με μήκος 4,40 μέτρα, πλάτος 1,83 μέτρα, ύψος 1,47 μέτρα, μεγάλους τροχούς συνολικής διαμέτρου 720 χιλιοστών (με ζάντες ελαφρού κράματος έως 20 ιντσών και τις 19 ίντσες να είναι βασικός εξοπλισμός των περισσότερων εκδόσεων) και υψηλή απόσταση από το έδαφος, η σιλουέτα είναι του DS4 δείχνει χαρακτήρα.

Avant-Garde εμφάνιση που ξεχωρίζει

DS DS4

Το εμπρόσθιο μέρος χαρακτηρίζεται από τη νέα φωτιστική «υπογραφή» DS. Οι λεπτοί προβολείς με το σύστημα φώτων DS MATRIX LED VISION, συνδυάζουν τον τυπικό φωτισμό με αυτόν της κατεύθυνσης που ακολουθεί κατά την περιστροφή του τιμονιού. Το σύστημα αυτό, συμπληρώνεται με τα φώτα ημέρας τα οποία αποτελούνται από δύο γραμμές LED εκατέρωθεν (ολόκληρο το σύστημα περιλαμβάνει 150 LEDs). Τα DS WINGS συνδέουν τους προβολείς με τη μάσκα, ενώ ανάλογα με την έκδοση, αυτό αποτελείται από δύο μέρη με μοτίβα που προσομοιάζουν με διαμαντένια άκρα τονίζοντας την αίσθηση της 3D μάσκας. Η σιλουέτα του αυτοκινήτου παρουσιάζεται ακόμα πιο δυναμική, χάρη στο μακρύ καπό πάνω από τα φωτιστικά.

Η αναλογία του αμαξώματος προς τους τροχούς προέρχεται από το πρωτότυπο DS AERO SPORT LOUNGE, αναδεικνύοντας την εμφάνιση του μοντέλου. Στο πίσω μέρος, η οροφή κατεβαίνει πολύ χαμηλά σε ένα έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ, που τονίζει την αεροδυναμική σιλουέτα. Τα πίσω φτερά εντείνουν την εμφάνιση με καμπύλες και αιχμηρές άκρες στο αμάξωμα, δίνοντας έμφαση στο C pillar του αμαξώματος, το οποίο διαθέτει το σήμα DS Automobiles.

DS DS4

Στην καμπίνα του, το DS4 επιδεικνύει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων με χαρακτηριστικά την καλή αναγνωσιμότητα και εργονομία, με κάθε μέρος να είναι ενσωματωμένο διαισθητικά, τόσο για την λειτουργία του όσο και για την εμφάνιση. Αυτή όψη, διέπεται από καινοτομίες της φίρμας που στοχεύουν στη δημιουργία περιβάλλοντος πλήρους ηρεμίας στην καμπίνα του DS4.

Δυναμικά υβριδικά σύνολα

DS DS4

Το DS4 προσφέρει την plug-in υβριδική τεχνολογία από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του (225 ίππους και αυτονομία έως 55 χιλιόμετρα σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών ρύπων στον συνδυασμένο κύκλο WLTP). Η νέα εκδοχή της πλατφόρμας EMP2 σημείωσε σημαντική εξέλιξη με 70% νέα μέρη ή μέρη με αποκλειστική χρήση τα οποία είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά, δομικά μέρη θερμικής επεξεργασίας και πιο συμπαγή στοιχεία, όπως είναι η μονάδα κλιματισμού, απελευθερώνοντας περισσότερο χώρο για εκμετάλλευση σε άλλα σημεία και «συγκρατώντας» το συνολικό βάρος. Ο χώρος για τις αποσκευές είναι 430 λίτρα και η πόρτα του είναι ηλεκτρική, με σύστημα ανέπαφου ανοίγματος. Ένα σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας νέας γενιάς, συστήματα υποβοήθησης οδηγού που δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί στη συγκεκριμένη κατηγορία Premium C και ένα καινοτόμο σύστημα «επαυξημένης» προβολής πληροφοριών, κάνουν το DS4 να ξεχωρίζει.

Με τρεις βενζινοκίνητες επιλογές, PureTech 130 Automatic, PureTech 180 Automatic και PureTech 225 Automatic και μια πετρελαιοκίνητη BlueHDi 130 Automatic Diesel, οι εκδόσεις του DS4 θα προσφέρονται με κατανάλωση από 4,8 λίτρα/100 χλμ. για το πετρελαιοκίνητο, 5,9 λίτρα/100 χλμ. για το βενζινοκίνητο (στον συνδυασμένο κύκλο WLTP) και εκπομπές CO2 125 g/km και 135 g/km αντίστοιχα.

DS DS4

Η Plug-in υβριδική έκδοση του DS4, το DS4 E-TENSE 225 κληρονομεί την τεχνογνωσία από την DS Performance με τα δύο σερί πρωταθλήματα στην αμιγώς ηλεκτρική Formula E (Οδηγών και Ομάδων) το 2019 και το 2020. Οι υψηλές επιδόσεις και η απόδοση της συγκεκριμένης μονάδας, προκύπτουν από τον 4κύλινδρο κινητήρα PureTech των 180 ίππων και τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 110 ίππων με νέα μπαταρία 12,4 kWh, με τη χρήση του οποίου το μοντέλο έχει αυτονομία σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών ρύπων έως και 55 χιλιόμετρα (στο συνδυασμένο κύκλο WLTP). Η ροπή των 360 Nm επιτρέπει την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ/ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα και την κάλυψη των πρώτων 1.000 μέτρων σε 27,3 δευτερόλεπτα, με κατανάλωση καυσίμου μόλις 1,3 λίτρα / 100 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 από 29 g/km στον συνδυασμένο κύκλο WLTP.

Μέχρι το 2024, το DS4 θα είναι διαθέσιμο και σε μια 100% ηλεκτρική εκδοχή που θα βασίζεται σε νέα τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων και των μπαταριών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!