Το πρόγραμμα του MotoGP αυτό το τριήμερο

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Το πρόγραμμα του MotoGP αυτό το τριήμερο
Το MotoGP επιστρέφει στην αγωνιστική δράση και για πρώτη φορά μετά το 2019 ταξιδεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Όστιν.

Μόλις τέσσερις αγώνες απομένουν για το τέλος της φετινής σεζόν του MotoGP και η μάχη του πρωταθλήματος έχει αρκετό δρόμο ακόμα. Το κορυφαίο πρωτάθλημα σε δύο τροχούς ετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα, που είναι το GP ΗΠΑ, 14ος αγώνα της σεζόν του 2021.

Το GP ΗΠΑ θα διεξαχθεί στην πίστα του COTA (Circuit of the Americas), που έχει μήκος 5,5 χιλιόμετρα και μπήκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του MotoGP το 2013. Ο αγώνας την Κυριακή θα έχει διάρκεια 20 γύρων, με τον Μάρκ Μάρκεθ να έχει τις περισσότερες νίκες, έξι στον αριθμό, σε αυτήν τη διαδρομή.

Στα του πρωταθλήματος, ο αναβάτης της Yamaha, Φάμπιο Κουαρταραρό, προηγείται στη βαθμολογία με 234 βαθμούς, έναντι 186 του Πέκο Μπανάια της Ducati. Οι δύο αναβάτες έδωσαν συναρπαστική μάχη στο GP Αγίου Μαρίνου στο Μιζάνο, όμως ο Γάλλος έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του Ιταλού. Στη μάχη της νίκης θα είναι σίγουρα ο Μάρκ Μάρκεθ της Honda, ενώ δεν πρέπει να βγάζουμε από το παιχνίδι τις δύο Suzuki των Μιρ και Ρινς, που ήταν ο νικητής το 2019, και τον Τζακ Μίλερ της Ducati. Το σίγουρο είναι πως η ιδιομορφία της πίστας θα μας χαρίσει ένα συναρπαστικό τριήμερο.

O καιρός αναμένεται να παίξει το δικό του ρόλο, καθώς η βροχή προβλέπεται να κάνει την εμφάνισή της στη διάρκεια του τριημέρου.

Η μετάδοση του GP ΗΠΑ για το πρωτάθλημα του MotoGP θα πραγματοποιηθεί από τα κανάλια της Cosmote TV. Ακολουθήστε όλη τη δράση του MotoGP, μαζί με τα LIVE των κατατακτήριων δοκιμών το Σάββατο και του αγώνα την Κυριακή.

Πρόγραμμα GP ΗΠΑ (ώρες Ελλάδας)

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου

17:55 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

22:10 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 2 Οκτωβρίου

17:55 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

21:30 – Τέταρτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

22:10 – Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή 2 Οκτωβρίου

17:40 – Warm-Up

22:00 – Αγώνας

Image credit: KTM

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!