Η Peugeot γιορτάζει τα 211 χρόνια ιστορίας της με το νέο 308

Η Peugeot γιορτάζει τα 211 χρόνια ιστορίας της με το νέο 308
Το νέο Peugeot 308 σηματοδοτεί την 211η επέτειο ύπαρξης της γαλλικής φίρμας και τα 130 χρόνια από τη στιγμή που τα πρώτα αυτοκίνητα πέρασαν στην παραγωγή.

Σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου 2021 το νέο Peugeot 308 θα περάσει στην παραγωγή και για τη γαλλική εταιρεία πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός. Το νέο μοντέλο θα παραχθεί στο εργοστάσιο της Stellantis στο Mulhouse, ακριβώς 211 χρόνια και 3 ημέρες από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η Peugeot, κάτι που αυνέβη στις 26 Σεπτεμβρίου 1810 και την κάνει τη μακροβιότερη εταιρεία αυτοκινήτων. Tο νέο Peugeot 308 θα εφοδιάζεται στο λανσάρισμα του με δύο plug-in hybrid κινητήρες, συμπληρώνοντας έτσι την ήδη πλούσια γκάμα των εξηλεκτρισμένων οχημάτων.

Αλλά το 2021, η Peugeot γιορτάζει επίσης ένα άλλο ορόσημο στην ιστορία της, την είσοδό της στον κόσμο της κινητικότητας για όλους: Στα τέλη του καλοκαιριού του 1891, δηλαδή μόλις πριν από 130 χρόνια, το πρώτο αυτοκίνητο που παραδόθηκε στη Γαλλία σε ιδιώτη ήταν ένα Peugeot. Aυτό ήταν μόνο η αρχή της περιπέτειας της γαλλικής φίρμας στην αυτοκίνηση.

Peugeot

Η Peugeot δημιουργήθηκε από τη θέληση και την επιμονή ενός ατόμου και μιας ολόκληρης οικογένειας. Ύστερα από 211 χρόνια, το όνομα και τα προϊόντα Peugeot έχουν μπει σε εκατομμύρια σπίτια, με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, αλλά και εργαλεία, ραδιόφωνα, ραπτομηχανές, μύλους καφέ και μπαχαρικών κ.λπ., μερικά από τα οποία έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία.

Σήμερα, η μάρκα έχει παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες, επιβεβαιώνοντας καθημερινά την πρόβλεψη του Armand Peugeot ότι το αυτοκίνητο θα έκανε τη Peugeot «μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις στη Γαλλία».

Ο κόσμος έχει αλλάξει σε 211 χρόνια, αλλά ο ρυθμός αυτής της αλλαγής έχει επιταχυνθεί σημαντικά τα τελευταία δέκα χρόνια. Η ψηφιοποίηση και η υπερσυνδεσιμότητα έχουν προκαλέσει νέους τρόπους σκέψης, νέους τρόπους κατανάλωσης και νέους τρόπους για να ξεφύγουμε από προβλήματα της καθημερινότητας. Με την ήδη εξηλεκτρισμένη γκάμα της (το 70% των μοντέλων Peugeot προσφέρουν μία ή περισσότερες ηλεκτρικές εκδόσεις) και μια νέα γενιά συνδεδεμένης ψυχαγωγίας που ξεκίνησε με το νέο 308, η Peugeot εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αλλαγών στη σημερινή κινητικότητα.

Έχουν περάσει 130 χρόνια

Peugeot

Η Peugeot παρέδωσε το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο σε ιδιώτη στις 2 Οκτωβρίου 1891: Ο κ. Πουπαρντίν, κάτοικος της πόλης Ντόρναχ, παρήγγειλε το αυτοκίνητό του στις 27 Αυγούστου του ίδιου έτους. Πρόκειται για ένα τετραθέσιο αυτοκίνητο με κινητήρα 2 ίππων (Daimler). Από εκείνη την ημερομηνία το 1891, σχεδόν 75 εκατομμύρια οχήματα Peugeot έχουν παραδοθεί στις 160 χώρες όπου υπάρχει η μάρκα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!