Ο Ράσελ θέλει βάθρο στη Ρωσία

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ο Ράσελ θέλει βάθρο στη Ρωσία
Ο Τζόρτζ Ράσελ, έπειτα από την εκπληκτική του εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Ρωσίας, στοχεύει να μείνει στις πρώτες θέσεις και στον αγώνα.

Το GP Ρωσίας απέδειξε για ακόμα μια φορά την άκρως ανατρεπτική του φύση, με τα τελευταία λεπτά των κατατακτήριων δοκιμών να είναι άκρως συναρπαστικά. Η πίστα είχε αρχίσει να στεγνώνει, με τον Λάντο Νόρις της McLaren να κατακτά την πρώτη pole position της καριέρας του μπροστά από τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari.

Ο πρώτος οδηγός που πέρασε σε ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα ήταν ο Τζόρτζ Ράσελ της Williams. O Βρετανός πέρασε για ακόμα μια φορά στο Q3 και έχοντας σε φέρει τη μαλακή γόμα σε καλή θερμοκρασία, πήρε την 3η θέση και θα εκκινήσει από τη δεύτερη σειρά εκκίνησης μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον.

Στο παρελθόν, η 3η θέση στην εκκίνηση ήταν ιδανική στην πίστα του Σότσι και εκεί ο Ράσελ αποκάλυψε τους στόχους του για τον αγώνα. «Είμαι σε εξαιρετική θέση για την εκκίνηση, διότι είναι μεγάλη η απόσταση μέχρι τη στροφή 2. Είμαστε πολύ γρήγοροι στις ευθείες στο Σότσι. Ελπίζω ο Λάντο να μου δώσει slipstream. Είμαι πολύ χαρούμενος, είμαστε τακτικά στους βαθμούς και θέλω να συνεχίζουμε έτσι. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και αύριο θέλω να στοχεύσουμε στο βάθρο».

Το καλύτερο αποτέλεσμα του Ράσελ σε κατατακτήριες είναι η 2η θέση στο GP Βελγίου φέτος. H Williams είναι στην 8η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 22 βαθμούς και έχει άνετη διαφορά από την Alfa Romeo που βρίσκεται πίσω της.

Image credit: Williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!