GP Ρωσίας: Ακυρώθηκε το FP3 λόγω καταρρακτώδους βροχής (vid)

GP Ρωσίας: Ακυρώθηκε το FP3 λόγω καταρρακτώδους βροχής (vid)
Η τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών του GP Ρωσίας ακυρώθηκε, καθώς η ένταση της βροχής δεν επέτρεψε την διεξαγωγή της.

Η Formula 1 γνώριζε πως έντονα καιρικά φαινόμενα θα «χτυπήσουν» την περιοχή του Σότσι, στο Ολυμπιακό Κέντρο. Έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα, έχει πάρει ορισμένες αποφάσεις ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του τριημέρου.

Οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου, καθώς ο πρώτος αγώνας της Formula 2 αναβλήθηκε λόγω των συνθηκών. Η βροχή ήταν τόσο έντονη που το αυτοκίνητο ασφαλείας δυσκολευόταν να κάνει ένα γύρο στην πίστα, ενώ παράλληλα η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη. Επιπλέον, οι πληροφορίες από την πίστα κάνουν λόγο για κεραυνούς στην περιοχή, κάτι το οποίο είναι άκρως επικίνδυνο για οδηγούς, θεατές, ακόμα και σε περίπτωση που χρειαστεί να απογειωθεί το ιατρικό ελικόπτερο.

Η πρόβλεψη του καιρού αναφέρει πως η ένταση της βροχής θα μειωθεί στις 14:30 ώρα Ελλάδος, μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη των κατατακτήριων δοκιμών. Προτεραιότητα της Formula 1 είναι οι κατατακτήριες και αν δεν διεξαχθούν σήμερα, τότε θα μεταφερθούν για την Κυριακή το πρωί.

Αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο για τη Formula 1, καθώς στο παρελθόν έχουμε δει τον καιρό να μεταθέτει τις κατατακτήριες. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Ιαπωνίας το 2019. Την pole position είχε κατακτήσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ, η τελευταία του για λογαριασμό της Ferrari. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να διεξαχθούν οι κατατακτήριες ούτε την Κυριακή, τότε η σειρά εκκίνησης θα διαμορφωθεί από τα αποτελέσματα του FP2.

Λόγω της πρόβλεψης του καιρού, ο πρώτος αγώνας της Formula 3 είχε μεταφερθεί για την Παρασκευή το απόγευμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!