GP Ρωσίας FP2: Ταχύτερος ξανά ο Μπότας

Στάθης Κοκκορόγιαννης
GP Ρωσίας FP2: Ταχύτερος ξανά ο Μπότας
Ο Βάλτερι Μπότας με εξαιρετική απόδοση ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ρωσίας.

Η δράση συνεχίστηκε στην πίστα του Σότσι, όπου διεξήχθη το FP2 του GP Ρωσίας, με τον Βάλτερι Μπότας να είναι ταχύτερος και τη Mercedes να κάνει πάλι το 1-2. Τα αποτελέσματα μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικά, καθώς αν λόγω καιρού δεν διεξαχθούν καθόλου οι κατατακτήριες, τότε η σειρά εκκίνησης θα οριστεί από την κατάταξη της Παρασκευής.

Κατά τη διάρκεια του FP2 γνωστοποιήθηκε πως η Red Bull Racing έβαλε νέα μονάδα ισχύος στο μονοθέσιο του Μαξ Φερστάπεν και ο Ολλανδός θα εκκινήσει τελευταίος τον αγώνα της Κυριακής.

Το FP2 δεν ήταν «ήσυχο» όπως το FP1. O Αντόνιο Τζοβινάτσι έχασε τον έλεγχο στην έξοδο της στροφής 8 και προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο πίσω μέρος του μονοθεσίου του. Έχοντας σταματήσει εντός πίστας, προκάλεσε την κόκκινη σημαία που διέκοψε για 10 λεπτά τη ροή της διαδικασίας.

Όμως τίποτα δεν σταμάτησε τον Βάλτερι Μπότας από το να γράψει τον ταχύτερο χρόνο στο FP2. O Φινλανδός με τη μαλακή γόμα έγραψε το 1:33.593 και πήρε την 1η θέση όντας 0,044 δευτ. μπροστά από τον teammate του, Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός ολοκλήρωσε το 1-2 για τη Mercedes έχοντας όμως ένα μέτριο δεύτερο κομμάτι. Πίσω τους βρέθηκε ο εντυπωσιακός Πιέρ Γκασλί για λογαριασμό της AlphaTauri. O Γάλλος ήταν εντυπωσιακός και έκλεισε τη μέρα με ταχύτερη επίδοση στο 1:33.845, συνεχίζοντας την δυνατή του φόρμα. Όμως ο Γκασλί στο τέλος του FP2 βγήκε εκτός πίστας στη στροφή 2 και από τους κραδασμούς κατέρρευσε η εμπρός αεροτομή του.

Ο Λάντο Νόρις έφερε τη McLaren στην 4η θέση, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Μπότας, με τον Βρετανό να αποφεύγει αυτή τη φορά τις μπαριέρες. Πίσω του ακολούθησε ο Εστεμπάν Οκόν της Alpine, με μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια στο 1:34.402.

Ο Μαξ Φερστάπεν έχοντας την ποινή για την Κυριακή, εστίασε στο ρυθμό αγώνα και το στήσιμο του μονοθεσίου του. Ο Ολλανδός βρέθηκε στην 6η θέση, ένα δευτερόλεπτο μακριά από την κορυφή. Ο Κάρλος Σάινθ ήταν ο πρώτος οδηγός της Ferrari στην 7η θέση όντας 1,085 δευτ. πίσω από τον Μπότας. Ο Φερνάντο Αλόνσο με τη δεύτερη Alpine ήταν 8ος, μπροστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ της Aston Martin, ο οποίος ήταν και πάλι αρκετά γρήγορος. Την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Σάρλ Λεκλέρ της Ferrrari.

O Σέρτζιο Πέρεζ δεν εντυπωσίασε με τους χρόνους του και πήρε την 11η θέση στη διαδικασία, μπροστά από τον Κίμι Ράικονεν, ο οποίος δείχνει σαν να μην έλλειψε ούτε μια μέρα από το μονοθέσιό του. Ο Τζόρτζ Ράσελ ήταν πολύ δυνατός με τη Williams και το 1:35.094 τον έφερε στη 13η θέση μπροστά από τον Τζοβινάτσι.

Ο Λανς Στρολ κινήθηκε σε ρηχά νερά και στο FP2, όντας σε μια πίστα που δεν τον βολεύει, αλλά ξεπέρασε τους Νικολά Λατίφι, Ντάνιελ Ρικάρντο και Γιούκι Τσουνόντα. Ο Νικίτα Μαζέπιν ήταν και πάλι ο ταχύτερος οδηγός της Haas στη 19η θέση με χρόνο 1:36.099 και 0,131 δευτ. μπροστά από τον teammate του, Μικ Σουμάχερ.

Η δράση συνεχίζεται στο Σότσι με το FP3 το Σάββατο στις 12:00 ώρα Ελλάδος, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta για τις κατατακτήριες και τον Αγώνα.

Αποτελέσματα FP2 GP Ρωσίας

GP Ρωσίας FP2

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!