H Ferrari θα φέρει τον αναβαθμισμένο κινητήρα στη Ρωσία

Κώστας Παστρίμας
H Ferrari θα φέρει τον αναβαθμισμένο κινητήρα στη Ρωσία
Η Ferrari επιβεβαίωσε ότι στο GP Ρωσίας θα έχει τη μονάδα ισχύος με το αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα στο μονοθέσιο του Λεκλέρ, ο οποίος ως αποτέλεσμα θα πάρει ποινή.

Πριν από λίγο καιρό η Ferrari αποκάλυψε ότι ετοιμάζει μια σημαντική αναβάθμιση στη μονάδα ισχύος των μονοθεσίων της και ότι θα ξεκινούσε να τη χρησιμοποιεί κάποια στιγμή στο δεύτερο μισό της σεζόν. Η στιγμή αυτή ήρθε και είναι το GP Ρωσίας, που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στην πίστα του Σότσι.

Η νέα μονάδα ισχύος θα τοποθετηθεί στο μονοθέσιο του Σαρλ Λεκλέρ και θα είναι η 4η που Μονεγάσκος θα χρησιμοποιήσει φέτος. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, κάθε οδηγός έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τρεις μονάδες ισχύος μέσα στη χρονιά και κάθε παραπάνω θα έχει αποτέλεσμα ποινή θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα που η νέα μονάδα μπαίνει στο μονοθέσιο. Αυτό σημαίνει ότι ο Λεκλέρ θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την τελευταία θέση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά του στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Λεκλέρ είχε την ατυχία να «χάσει» μια μονάδα ισχύος στη σύγκρουση του πρώτου γύρου στο GP Ουγγαρίας, όταν η ζημιά στον κινητήρα ήταν πολύ μεγάλη και δεν μπορούσε να επισκευαστεί. Ο Κάρλος Σάινθ θα πάρει κι αυτός τη νέα μονάδα κάποια στιγμή αργότερα μέσα στη χρονιά, καθώς η Ferrari δεν θέλει οι οδηγοί της να πάρουν ποινές στον ίδιο αγώνα.

Το ακριβές κέρδος σε δύναμη της νέας μονάδας ισχύος της Ferrari δεν είναι γνωστό. Πολλοί αναλυτές το υπολογίζουν ότι δεν είναι παραπάνω από 10 έως 15 ίππους, αλλά αναμένεται να δώσει μια μικρή ώθηση στα κόκκινα μονοθέσια, στη μάχη που δίνει η Scuderia με τη McLaren για την 3η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!