Σημαντικές αναβαθμίσεις στον κινητήρα της Ferrari

Κώστας Παστρίμας
Σημαντικές αναβαθμίσεις στον κινητήρα της Ferrari
Η Ferrari θα φέρει μια ολοκαίνουρια μονάδα ισχύος στο δεύτερο μισό της σεζόν με την οποία ελπίζει να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Είναι γνωστό ότι ο τομέας στον οποίο η Ferrari υστερεί σε σχέση με τους ανταγωνιστές της είναι ο κινητήρας. Αν και η Scuderia έχει βελτιωθεί θεαματικά από το 2020, παραμένει πίσω από τις πιο δυνατές μονάδες της Mercedes και της Honda. Ωστόσο, κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο μισό της σεζόν θα φέρει έναν ολοκαίνουριο κινητήρα, με τον οποίο ελπίζει να μειώσει κατά πολύ αυτήν τη διαφορά.

Οι κινητήρες της Ferrari που έχουν μέχρι στιγμής χρησιμοποιήσει ο Σαρλ Λεκλέρ και ο Κάρλος Σάινθ, από δύο ο καθένας, έχουν πολλά κοινά εξαρτήματα με τους περσινούς. Ο νέος κινητήρας, που θα έρθει αργότερα μέσα στη χρονιά θα είναι ο τρίτος και τελευταίος που έχουν δικαίωμα να τρέξουν φέτος, αλλά θα έχει όλα τα εξαρτήματά του αναβαθμισμένα.

Ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της ομάδας, πιστεύει ότι η αναβάθμιση αυτή θα μειώσει τη διαφορά της Ferrari από την κορυφή καθώς εξήγησε ότι η Scuderia αυτήν τη στιγμή βρίσκεται 0,7 δευτερόλεπτα πίσω. Η διαφορά αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τον Ιταλό, κατά 60% στον κινητήρα και κατά 40% στο σασί. Φέρνοντας την τελευταία αναβάθμιση, περιμένει να είναι πιο κοντά στην κορυφή: «Θα φέρουμε μια αναβάθμιση στον κινητήρα που θα είναι ένα σημαντικό βήμα για το τέλος της σεζόν και επίσης θα κερδίσουμε εμπειρία για το 2021».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!