Η Aston Martin προσέλαβε τον Μάρτιν Γουίτμαρς

Η Aston Martin προσέλαβε τον Μάρτιν Γουίτμαρς
Ο πρώην επικεφαλής της McLaren θα αναλάβει το ρόλο του Group CEO στην Aston Martin Performance Technologies.

Η Aston Martin συνεχίζει να ενισχύει το δυναμικό της, εντάσσοντας σε αυτό τον Μάρτιν Γουίτμαρς. Ο Βρετανός είναι ιδιαίτερα γνωστός στους κύκλους της Formula 1 καθώς υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος στη McLaren και επικεφαλής της ομάδας από το 2008 έως το 2014 που αποχώρησε.

Ο Γουίτμαρς θα έχει τον τίτλο του Group CEO στην Aston Martin Performance Technologies και η αποστολή του είναι να κάνει την ομάδα διεκδικήτρια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Εκτός από τις αρμοδιότητές του στην F1, ο Γουίτμαρς θα συμμετέχει επίσης στο μάρκετινγκ των προϊόντων και των δυνατοτήτων του ομίλου σε διαφορετικούς βιομηχανικούς κλάδους. Θα αναλάβει το ρόλο στις αρχές του Οκτωβρίου.

Η πρόσληψη του Γουίτμαρς είναι άλλη μία κίνηση του ιδιοκτήτη της Aston Martin, Λόρενς Στρολ, στην προσπάθειά του να ανεβάσει την ομάδα του στο ανώτατο επίπεδο: «Ο Μάρτιν θα έχει ανώτερη ηγετική ευθύνη και θα με βοηθήσει στον καθορισμό της νέας στρατηγικής κατεύθυνσης για την Aston Martin Performance Technologies και τις θυγατρικές της. Τα καθήκοντά του θα περιλαμβάνουν τη μετατροπή της ομάδας σε έναν οργανισμό που θα διεκδικεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 μέσα στα επόμενα τέσσερα έως πέντε χρόνια και την εξέλιξή της σε μια επιχείρηση αξίας 1 δισεκατομμυρίου στην ίδια χρονική περίοδο.

Ο Μάρτιν είχε μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα που εκτείνεται στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της αεροδιαστημικής, της ναυτιλίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιπλέον, είναι ένας αποδεδειγμένα νικητής στη Formula 1. Είναι, επομένως, το ιδανικό άτομο για τη δουλειά, για να οδηγήσει και να εμπνεύσει, μαζί με εμένα και την ανώτερη διοικητική ομάδα μας, το εργατικό μας δυναμικό σε μελλοντικές επιτυχίες τόσο εντός όσο και εκτός πίστας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!