Πολυετές συμβόλαιο στη Yamaha o Μορμπιντέλι – Ανακοινώθηκε και ο Ντοβιτσιόζο

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Πολυετές συμβόλαιο στη Yamaha o Μορμπιντέλι – Ανακοινώθηκε και ο Ντοβιτσιόζο
Ο Φράνκο Μορμπιντέλι υπέγραψε πολυετή συμφωνία με τη Yamaha στο MotoGP, ενώ ανακοινώθηκε επίσημα και η ένταξη του Αντρέα Ντοβιτσιόσο.

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι αναμένεται να πραγματοποιήσει την επιστροφή του στους αγώνες το ερχόμενο αγωνιστικό τριήμερο στο GP Αγίου Μαρίνου, έπειτα από την επέμβαση στο γόνατο που έκανε στις αρχές του καλοκαιριού. Ο Ιταλός αγωνιζόταν έως τώρα με την Petronas SRT Yamaha, αλλά θα επιστρέψει ως εργοστασιακός οδηγός και μάλιστα με νέο συμβόλαιο.

Όσο ο Μορμπιντέλι ανάρρωνε, η Yamaha έλυσε τη συνεργασία της με τον Μάβερικ Βινιάλες, με τη σχέση τους να λήγει άδοξα. Ο Καλ Κράτσλοου αντικατέστησε τον Ισπανό για δύο αγώνες, όμως ο Βρετανός θα παραδώσει τη θέση του στον Μορμπιντέλι. Όπως ανακοίνωσε η Yamaha, o Ιταλός θα πάρει προαγωγή στην εργοστασιακή ομάδα, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο ως το 2023. Ο Μορμπιντέλι θα πλαισιώσει τον πρώην teammate του στη Petronas SRT Yamaha, Φάμπιο Κουαρταραρό, για τους υπόλοιπους αγώνες του 2021 όντας επίσημα εργοστασιακός οδηγός για πρώτη φορά στην καριέρα του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ ξανά και επίσης για το νέο μου ξεκίνημα με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha. Προσπάθησα να αναρρώσω το συντομότερο δυνατό για τους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος. Ήθελα να επιστρέψω σε μια πίστα που γνωρίζω καλά και έχω όμορφες αναμνήσεις. Ανυπομονώ να οδηγήσω τη μοτοσικλέτα και να ξεκινήσω το ταξίδι μου με τη Yamaha. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν να βρεθώ σε αυτή τη θέση», ήταν τα λόγια του Μορμπιντέλι.

Ντόβι, η επιστροφή

Dovizioso

Παράλληλα μαζί με τον Μορμπιντέλι, ανακοινώθηκε επίσημα η επιστροφή του Αντρέα Ντοβιτσιόζο στο MotoGP. O Ιταλός θα καλύψει τη θέση του συμπατριώτη του για το υπόλοιπο του 2021 στην Petronas SRT Yamaha. Ως τώρα ο Βρετανός Τζέικ Ντίξον οδήγησε για την ομάδα στο Σίλβερστον και στο Αραγκόν.

Ο Ντοβιτσιόζο υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2022 και φέρνει στην ιδιωτική ομάδα της Yamaha τεράστια εμπειρία για το μέλλον της. O Ιταλός έχει κατακτήσει 15 νίκες στο MotoGP, έχει ανέβει 62 φορές στο βάθρο, ενώ έχει τερματίσει 2ος στο πρωτάθλημα οδηγών τρεις φορές. Στο τέλος του 2020 αποχώρησε από την Ducati, για την οποία αγωνιζόταν από το 2013.

«Πάντα ήταν το όνειρό μου να αγωνιστώ για τη Yamaha και γι’αυτό όταν ήρθε η ευκαιρία δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Γνωρίζω όμως πως θα είναι μια μεγάλη πρόκληση. Έχω πολλά να μάθω τώρα, νέα μοτοσικλέτα, νέα ομάδα, νέο λειτουργικό σύστημα. Αρχίζει στον εντός έδρας αγώνα μου μια νέα μεγάλη πρόκληση. Αυτό το κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό. Ανυπομονώ να οδηγήσω την M1 μου», δήλωσε ο Ντοβιτσιόζο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο θα οδηγήσει μοτοσικλέτα της Yamaha.

Image credit: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!