Μάρκεθ: «Έχω πτώση κάθε φορά που προσπαθώ να οδηγήσω όπως θέλω»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ο Μάρκ Μάρκεθ ομολογεί πως οι πτώσεις που έχει στο 2021 οφείλονται στον τρόπο με τον οποίο θέλει να οδηγεί την RC213V.

Το 2021 είναι μια χρονιά που ο Μάρκ Μάρκεθ βρίσκεται μακριά από τη διεκδίκηση το πρωταθλήματος, καθώς ακόμα δεν μπορεί να αποδώσει στο 100% των δυνατοτήτων του. Ο 6 φορές πρωταθλητής του MotoGP επέστρεψε χάνοντας δύο αγώνες φέτος στην αγωνιστική δράση, έπειτα από το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο δεξί χέρι στο ξεκίνημα της σεζόν του του 2020. Η χρονιά ήταν από την αρχή ξεγραμμένη για τον Μάρκεθ, ο οποίος έχει ως στόχο να βοηθήσει τη Honda στην εξέλιξη, για να παλέψει για τίτλο το 2022.

Όμως έως τώρα έχει καταγράψει τις περισσότερες πτώσεις από κάθε άλλο αναβάτη φέτος. Ο Μάρκεθ παρά το γεγονός πως έχει χάσει δύο αγώνες, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 18 πτώσεις. Στο GP Αραγονίας, που τερμάτισε στη 2η θέση έπειτα από μια συναρπαστική μάχη με τον Πέκο Μπανάια, είχε δύο πτώσεις στις ελεύθερες δοκιμές.

Ο ίδιος ο Μάρκεθ περίμενε πως θα μπορούσε να οδηγήσει όπως ο ίδιος ξέρει πολύ νωρίτερα. Τώρα εξηγεί το ρόλο που παίζει η αλλαγή του οδηγικού του στιλ στις πτώσεις: «Όπως έχω ξαναπεί, όταν επέστρεψα στην Πορτογαλία, περίμενα να ήμουν ταχύτερος. Ειδικά με τον τρόπο που οδηγώ τη μοτοσικλέτα. Φυσικά υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες και δουλεύουμε πάνω τους. Προς το παρόν δεν μπορώ να οδηγήσω όπως μπορώ. Όταν προσπαθώ να το κάνω, έχω πτώση. Πρέπει να σκέφτομαι πώς θα οδηγώ διαφορετικά από το φυσικό μου τρόπο. Ο στόχος μου είναι να βρω τρόπο να είμαι ανταγωνιστικός, να μάχομαι για το πρωτάθλημα. Αλλά όπως έδειξα στην Αραγκόν και στην Αυστρία το να οδηγείς διαφορετικά δεν σημαίνει πως είναι και αργά. Είναι ένας άλλος τρόπος να είσαι γρήγορος. Δεν είμαι μόνο εγώ, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στη μοτοσικλέτα. Αν βελτιωθώ εγώ, θα βελτιωθεί η μοτοσικλέτα και θα είμαστε μαζί με τους κορυφαίους συνδυασμούς», δήλωσε μετά το GP Αραγονίας ο Μάρκεθ.

Ο Μάρκεθ βρίσκεται στη 10η θέση στο πρωτάθλημα με 79 βαθμούς. Το MotoGP συνεχίζεται το τριήμερο 17-19 Σεπτεμβρίου με το GP Αγίου Μαρίνου στην πίστα του Μιζάνο

Image credit: Honda