Ευχαριστημένος ο Ντομενικάλι με τους Αγώνες Sprint

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ευχαριστημένος ο Ντομενικάλι με τους Αγώνες Sprint
O CEO της Formula 1, Στεφάνο Ντομενικάλι, πιστεύει πως η μέχρι στιγμής εικόνα που έχουν δείξει οι Αγώνες Sprint είναι άκρως ικανοποιητική, όμως αντιλαμβάνεται πως χρειάζεται βελτίωση.

Η Formula 1 θέσπισε τους Αγώνες Sprint το 2021, σε μια προσπάθεια να αυξήσει το θέαμα και το ενδιαφέρον. Όμως οι δύο Αγώνες Sprint που έχουν διεξαχθεί ως τώρα δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, με τους οδηγούς να μην ρισκάρουν στις μάχες. Επιπλέον, ενδεικτικό το γεγονός πως στην Ιταλία είχαμε μόλις ένα προσπέρασμα εντός της πρώτης 10αδας.

Οι Αγώνες Sprint έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με τους οδηγούς να ακούν νέα σκληρή κριτική στην Μόντσα. Από τη μεριά της, η Formula 1 εξετάζει αλλαγές για το 2022 στη διεξαγωγή τους, εφόσον διατηρηθούν.

Ο CEO της Formula 1, Στεφάνο Ντομενικάλι, είναι χαρούμενος με την ως τώρα εικόνα των Αγώνων Sprint. «Όπως λέω πάντα, είμαι χαρούμενος, διότι όλα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Μπορεί κάποιος να πει πως ο Αγώνας Sprint δεν ήταν ενδιαφέρον. Αλλά στην τελική είχαμε μια καταπληκτική εκκίνηση, έγινε κάτι και είχαμε μια McLaren στην πρώτη σειρά. Όπως έχουμε προαναφέρει, θα γίνει συνεδρίαση στο τέλος του τρίτου Αγώνα Sprint που θα πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία και θα δούμε τι άλλο μπορούμε να φέρουμε. Αλλά πιστεύω πως αυτό που κάνουμε είναι απόλυτα σωστό», δήλωσε ο Ντομενικάλι στο Channel 4.

Μετά το GP Ιταλίας, ο οδηγός της Williams, Τζόρτζ Ράσελ, έδωσε τη δική του εκδοχή γιατί δεν μπορούν να πετύχουν οι Αγώνες Sprint. «Έχω την αίσθηση πως οι αγώνες αυτοί είναι πολύ μικροί σε διάρκεια. Τα μονοθέσια κινούνται στο όριο και δεν υπάρχει ευκαιρία να μπορέσεις να προσπεράσεις. Συνήθως βλέπουμε προσπεράσματα λόγω της διαφοράς στη ζωή ελαστικών. Η μόνη ευκαιρία για προσπέρασμα δίνεται από τα ελαστικά και ένας αγώνας 100 χιλιομέτρων δεν σου τη δίνει».

Image credit: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!