Ο Ρόσι προσπάθησε να υπνωτίσει τον Μπανάια πριν από τον αγώνα

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ο Ρόσι προσπάθησε να υπνωτίσει τον Μπανάια πριν από τον αγώνα
O Βαλεντίνο Ρόσι αποκάλυψε πως επιχείρησε έναν παράδοξο τρόπο ώστε να βοηθήσει τον Πέκο Μπανάια να φτάσει στην πρώτη του νίκη στο MotoGP.

Το GP Αραγονίας μάς χάρισε μια πολύ σπουδαία μονομαχία ανάμεσα στους Πέκο Μπανάια και Μάρκ Μάρκεθ. Οι δύο αναβάτες δεν παράτησαν την υπόθεση νίκη ούτε δευτερόλεπτο, με τον Ιταλό να επικρατεί εν τέλει έναντι του Ισπανού πολυπρωταθλητή.

Όλο το τριήμερο ο Μπανάια είχε εξαιρετικό ρυθμό, κάτι που απέδειξε και με την pole position το Σάββατο, διαλύοντας το ρεκόρ πίστας. Όμως στον αγώνα αυτό είχε και μια επιπλέον βοήθεια από τον Βαλεντίνο Ρόσι.

Ο Ιταλός θρύλος αποκάλυψε πως πίεσε πολύ τον Μπανάια ώστε να κάνει τη σωστή επιλογή ελαστικών, λέγοντας μάλιστα πως επιχείρησε να τον υπνωτίσει. «Πρώτα απ’όλα πρέπει να πω πως είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τον Πέκο. Είμαστε πάρα πολύ καλοί φίλοι και περνάμε πολύ χρόνο μαζί πίσω στο σπίτι. Πρέπει πρώτα να πω συγχαρητήρια, διότι η πρώτη νίκη στο MotoGP είναι κάτι που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Επιπλέον μια νίκη έπειτα από τέτοια μάχη στο τέλος είναι ξεχωριστή. Το αξίζει, γιατί όλο το χρόνο είναι γρήγορος και οδηγεί την Ducati με ξεχωριστό τρόπο. Ορισμένες φορές στο παρελθόν ήταν άτυχος με τα ελαστικά αλλά ήταν η μέρα του στην Αραγκόν. Προσπάθησα το Σάββατο να τον υπνωτίσω. Του έλεγα συνέχεια «σκληρό-μαλακό» για τα ελαστικά του αγώνα, διότι μερικές φορές κάνει περίεργες επιλογές. Το πρωί πριν τον αγώνα τον είδα και του το ανέφερα ξανά. Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον».

Ο Μπανάια γίνεται ο δεύτερος αναβάτης της Ακαδημίας του Βαλεντίνο Ρόσι που κατακτά νίκη στο MotoGP. Ο πρώτος ήταν ο Φράνκο Μορμπιντέλι, ενώ αμφότεροι είναι πρωταθλητές στην κατηγορία της Moto2.

Image credit: Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!