MotoGP GP Aραγονίας: Δύσκολα 1ος ο Πέκο Μπανάια μπροστά σε έναν αποφασισμένο Μαρκ Μάρκεζ

MotoGP GP Aραγονίας: Δύσκολα 1ος ο Πέκο Μπανάια μπροστά σε έναν αποφασισμένο Μαρκ Μάρκεζ
Είδαμε έναν εντυπωσιακό αγώνα με τον Μπανάια και τον Μάρκεζ ρόδα με ρόδα για τους 5 τελευταίους γύρους. Ο Μπανάια τελικά νίκησε, με τον Μάρκεζ να αρκείται στην 2η θέση. Ο πάντα σταθερός Μιρ τερμάτισε 3ος.

Είχαμε μια καθαρή εκκίνηση δίχως παρατράγουδα. Ο Μάρκεζ πετάχτηκε και κόλλησε πίσω από τον Μπανάια στη 2η θέση και τον Μίλερ 3ο προσωρινά. Στον πρώτο γύρο είχαμε πίσω τις πτώσεις του Άλεξ Μάρκεζ και Ντίξον. Για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, η κατάσταση μένει σταθερή με του 6 πρώτους να έχουν κάνει μια μικρή διαφορά.

Ο Φάμπιο όμως περνάει δύσκολα καθώς χάνει θέσεις και έχει πέσει 8ος. Ο Μιρ ανεβαίνει ενώ ο Μίλερ χάνει θέσεις, με τον Αλέιξ Εσπαργκαρό να έχει αγκυροβολήσει στην 4η θέση.

Ο Βινιάλες δεν το βρίσκει και ταλαιπωρείται στις τελευταίες θέσεις μαζί με τον Βαλεντίνο που δείχνει πως έχει χάσει και την όρεξή του.

Στους 5 τελευταίους γύρους όμως αρχίζει το ρεσιτάλ. Ο Μάρκεζ προσπαθεί να περάσει,τα καταφέρνει αλλά ο Φρανσέσκο -Πέκο- Μπανάια έχει πάντα απάντηση. Περίπου 10 φορές άλλαξαν θέση και πάντα ο Μπανάια έβρισκε τρόπο να βρεθεί μπροστά.Στον τελευταίο γύρο ο Μαρκ τόλμησε κάτι διαφορετικό βγαίνοντας από τα όρια της πίστας και κάπου εκεί σταμάτησε να πιέζει και αρκέστηκε στην 2η θέση. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Ζοάν Μιρ και 4ος ο Αλέιξ που δείχνει πως η Aprilia είναι πλέον ανταγωνιστική.

Η επίσημη κατάταξη του αγώνα έχει ως εξής:

yyy

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!