Ford Ranger Raptor: Κτήνος σαλονιού!

Γιώργος Βαρίνος
Ford Ranger Raptor: Κτήνος σαλονιού!
Εντυπωσιάζεσαι με την όψη του, αφού όμως σκαρφαλώσεις στο εσωτερικό και οδηγήσεις το θηριώδες Ford Ranger Raptor έρχεται η πραγματική έκπληξη.

Το 2019 είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε από τους πρώτους, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του στην Ελλάδα, το μοναδικό Ford Ranger Raptor. Σε μια διαδρομή μάλιστα «κομμένη και ραμμένη» στις δυνατότητές του.
Η δεύτερη φορά δεν περιέλαβε απλώς μια γεύση, αλλά ένα πλήρες μενού του αυτοκινήτου καθώς είχαμε την ευκαιρία να το οδηγούμε για περισσότερες από 10 ημέρες. Σε πλήθος συνθηκών μάλιστα, που περιλάμβαναν κίνηση εντός πόλης, αυτοκινητόδρομο και φυσικά εκτός δρόμου μονοπάτια.
To Ranger Raptor είναι φαρδύτερο, ψηλότερο και ελαφρώς μακρύτερο από ένα Ranger Wildtrack, με τις κύριες σχεδιαστικές διαφορές να εντοπίζονται στη μάσκα, τους προφυλακτήρες και τα πλαϊνά σκαλοπάτια. Οι τροχοί με τα All Terrain ελαστικά που εξέλιξε η BF Goodrich αποκλειστικά για το Ranger Raptor είναι τεράστιοι, με διαστάσεις 285/70 R17, ενώ η απόσταση από το έδαφος έχει ανέβει στα 283 χιλιοστά. Με αυτά τα δεδομένα, τα πλευρικά σκαλοπάτια που σε άλλα μοντέλα του είδους ή σε SUV έχουν κυρίως διακοσμητικό ρόλο, εδώ είναι απολύτως απαραίτητα.
Η εξέλιξη του Ranger Raptor έγινε από τη Ford Performance και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό, σε πρώτη φάση αισθητικά. Το αυτοκίνητο δείχνει έτοιμο όχι απλώς να διασχίσει, αλλά να ισοπεδώσει οτιδήποτε. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι το Ranger Raptor είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς προσομοιάζει ειδικά εξελιγμένα αγωνιστικά μοντέλα για εκτός δρόμου χρήση, αλλά από το εργοστάσιο.
Το πλαίσιο ενισχύθηκε από χάλυβα υψηλής αντοχής, ώστε να υπάρχουν γερές βάσεις και να στηθεί πάνω τους ένα εξελιγμένο όχημα, ικανό να κινηθεί σε κάθε είδους έδαφος. Η ανάρτηση για παράδειγμα έχει αλλάξει εντελώς δομή. Τα φύλλα σούστας πίσω έδωσαν τη θέση τους σε ελατήρια και υπάρχει...

Διαβάστε ολόκληρη τη δοκιμή εδώ!

κκκ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!