Συντηρητικός ο Ρόσι ενόψει Αραγκόν

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Συντηρητικός ο Ρόσι ενόψει Αραγκόν
Ο Βαλεντίνο Ρόσι παραμένει προσγειωμένος αναφορικά με τις ελπίδες του στο GP Αραγκόν το ερχόμενο αγωνιστικό τριήμερο.

Ο Βαλεντινό Ρόσι έφυγε από το Σίλβερστον με ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς δεν κατάφερε να κατακτήσει το αποτέλεσμα που ήθελε. Όλο το τριήμερο είχε ταχύτητα, εκκίνησε μέσα στην πρώτη 10άδα, αλλά ο ρυθμός αγώνα του και η διαχείριση ελαστικών του τον περιόρισαν στη 18η θέση.

Ο επόμενος σταθμός του MotoGP είναι το GP Αραγκόν, μια πίστα που δεν έχει κερδίσει ποτέ ο Ρόσι. Έχοντας πάρει ορισμένα βάθρα στο παρελθόν δεν περιμένει πως θα είναι ανταγωνιστικός επί ισπανικού εδάφους. Ο αναβάτης της Petronas SRT Yamaha θα αποχωρήσει στο τέλος του 2021 από το σπορ και θέλει να κλείσει το φετινό πρωτάθλημα με το κεφάλι ψηλά.

Όμως προς ώρας δεν συμβαίνει αυτό, με την απόδοσή του να είναι απογοητευτική. Η ευχή του Ρόσι για το GP Αραγονίας είναι να έχει και πάλι την αίσθηση του Σίλβερστον στo Αραγκόν. «Στο Σίλβερστον είχαμε τον καλύτερο ρυθμό από όλους τους αγώνες και ένιωθα πολή καλά πάνω στη μοτοσικλέτα. Είχα καλή εκκίνηση και ήμουν σε θέση να παλέψω με τους ταχύτερους οδηγούς. Ελπίζω να έχω την ίδια αίσθηση στον επόμενο αγώνα, αλλά η πίστα τoy Αραγκόν είναι πολύ απαιτητική με την πρόσφυση, ιδιαίτερα με το πίσω ελαστικό. Μπορεί να έχω ανέβει στο βάθρο, όμως δεν έχω καταφέρει να κερδίσω. Η χάραξη της πίστας έχει ρυθμό, γρήγορα κομμάτια, αλλά είναι δύσκολη στην οδήγηση. Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα ευγενικός με την οδήγησή σου ώστε στο τέλος του αγώνα να έχεις γρήγορο ρυθμό. Ανυπομονώ να την οδηγήσω και πάλι διότι πέρυσι έχασα τον αγώνα. Θα δούμε τι θα γίνει» ήταν τα λόγια του Ιταλού θρύλου.

Ο Ρόσι δεν αγωνίστηκε το 2020 στο Αραγκόν καθώς είχε βρεθεί θετικός στην Covid-19. Στον ερχόμενο αγώνα θα έχει και πάλι ως teammate τον Τζέικ Ντίξον με τον Βρετανό να διατηρεί τη θέση του για δεύτερο σερί αγώνα. Στη βαθμολογία, ο Ιταλός βρίσκεται στην 21η θέση με 28 βαθμούς.

Image credit: SRT Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!