Ο Μάρκεθ θα ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση στο Αραγκόν

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Το MotoGP επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, με τον Μάρκ Μάρκεθ να ετοιμάζεται για μία ακόμα πρόκληση στη φετινή σεζόν.

Το MotoGP ετοιμάζεται για το GP Αραγκόν, με ομάδες και αναβάτες να είναι έτοιμοι για ακόμα έναν αγώνα επί ισπανικού εδάφους. Η πίστα της Θαραγόθα έχει φιλοξενήσει αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος 12 φορές, με τη Honda να έχει κερδίσει τους 7 εξ αυτών.

Το 2021 είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν για το HRC, με την RC213V να μην είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Επιπλέον, η απουσία του Μαρκ Μάρκεθ στην αρχή της σεζόν και σε συνδυασμό με τις κακές του εμφανίσεις την έχουν φέρει στην 6η θέση στο πρωτάθλημα ομάδων.

Μπορεί ο Μάρκεθ να είναι σπεσιαλίστας στην πίστα του Αραγκόν, όμως ο φετινός αγώνας είναι πολύ διαφορετικός από τους προηγούμενους. «Είναι μια πίστα που απολαμβάνω να τρέχω. Στο παρελθόν είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα. Αλλά δεν πρέπει να στηριζόμαστε στο τι κάναμε στο παρελθόν. Φέτος πρέπει να ακολουθήσουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση, πρέπει να κάνουμε το σωστό, να δούμε πού βρισκόμαστε από πλευράς απόδοσης και το τι κάνουν οι αντίπαλοί μας. Νιώθω πολύ ωραία που θα αγωνιστώ και πάλι σε αυτή την πίστα από τη στιγμή που έχασα τους αγώνες το 2020 και ελπίζω να προσφέρω θέαμα στους οπαδούς. Στους τελευταίους αγώνες είμαστε ολοένα και πιο κοντά στην κορυφή και ο στόχος είναι να συνεχίσουμε στο ρυθμό αυτό και να δούμε τι είναι δυνατό να κάνουμε στον αγώνα».

Ο teammate του Μάρκεθ, Πολ Εσπαργκαρό, πήρε την πρώτη του pole position με τη Honda στο GP Μ. Βρετανίας. Ο Ισπανός θέλει να συνεχίσει στο ίδιο μομέντουμ και δηλώνει ενθουσιασμένος. «Το τριήμερο στη Μ. Βρετανία ήταν φοβερό. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα οδηγήσω στο Αραγκόν. Στο παρελθόν η μοτοσικλέτα μας ήταν η πιο δυνατή εκεί. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πού θα είμαστε. Ας συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να ολοκληρώσουμε δυνατά τη σεζόν», ήταν τα λόγια του Ισπανού.

Το GP Αραγκόν είναι προγραμματισμένο για τις 10-12 Σεπτεμβρίου. Μην χάσετε τη δράση στο Gazzetta, μαζί με τα LIVE για τις κατατακτήριες και τον αγώνα.

Image credit: Honda