Ο Χάμιλτον έχει έδαφος να καλύψει μετά τα προβλήματα στο FP2

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Ο Χάμιλτον έχει έδαφος να καλύψει μετά τα προβλήματα στο FP2
O Λιούις Χάμιλτον πιστεύει πως έχει μεγάλο αγωνιστικό μειονέκτημα στο GP Ολλανδίας λόγω του προβλήματος στο FP2, όμως παραμένει ψύχραιμος προς το παρόν.

Ο Λιούις Χάμιλτον ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το GP Ολλανδίας, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο του FP1, όμως μηχανικό πρόβλημα δεν του επέτρεψε να συμπληρώσει παραπάνω από 3 γύρους στο FP2. Σύμφωνα με τη Mercedes, υπήρξαν περίεργες ενδείξεις στην πίεση λαδιού και του έδωσαν εντολή να σταματήσει στην άκρη της πίστας.

Η σύντομη εμφάνιση στο FP2 πολύωρη διακοπή στο FP1 έδωσαν την ευκαιρία στον Χάμιλτον να συμπληρώσει μόλις 20 την Παρασκευή στην πίστα του Ζάντβορτ.

«Το πρωί κατάφερα να οδηγήσω μόλις 20 λεπτά με την κόκκινη σημαία να μας εμποδίζει. Όπως είναι λογικό, συνεχίζω με μειονέκτημα για το τριήμερο, όμως ο Βάλτερι είχε μια πολύ καλή περίοδο, οπότε ελπίζω αύριο να κερδίσω έδαφος. Έκανα πολλές αλλαγές στο μονοθέσιο στο FP2, αλλά με μόλις έναν γρήγορο γύρο είναι δύσκολο να πεις με σιγουριά αν δούλεψαν. Ο Βάλτερι όμως σύλλεξε πολλά δεδομένα και ξέρουμε τι έκαναν οι υπόλοιποι στις προσομοιώσεις τους. Το μόνο μου πρόβλημα είναι να ανακτήσω το χαμένο έδαφος», δήλωσε μετά το τέλος του FP2 o Χάμιλτον.

Επιπλέον ο 7 φορές Πρωταθλητής αναφέρθηκε στην πίστα του Ζάντβορτ, στην οποία θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. «Η πίστα είναι φανταστική. Μου έφερε πολλές αναμνήσεις όταν την οδήγησα. Δεν θυμάμαι πολλά από την τελευταία φορά που ήμουν εδώ. Ήξερα πως είναι πολύ ωραία από τη Formula 3, αλλά με μονοθέσιο Formula 1 είναι τρελή εμπειρία».

Το GP Ολλανδίας συνεχίζεται το Σάββατο στις 13:00 με το FP3. Μην χάσετε το LIVE του Gazzetta για τις κατατακτήριες δοκιμές στις 15:40.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!