GP Ολλανδίας FP1: Δυναμικό ξεκίνημα Χάμιλτον με τη δράση να κρατά μόλις 22'

Στάθης Κοκκορόγιαννης
GP Ολλανδίας FP1: Δυναμικό ξεκίνημα Χάμιλτον με τη δράση να κρατά μόλις 22'
Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ταχύτερος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Ολλανδίας, που την περισσότερη ώρα είχε διακοπεί με κόκκινη σημαία λόγω της ακινητοποιημένης Aston Martin του Φέτελ.

Το αγωνιστικό τριήμερο στο GP Ολλανδίας δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος στο FP1, όμως το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου διεξήχθη υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας. Ο λόγος ήταν το μονοθέσιο του Σεμπάστιαν Φέτελ που ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης στην έξοδο της στροφής 1.

Ο Φέτελ αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος του από την αρχή του FP1. Mε 15 λεπτά να έχουν περάσει σταμάτησε στην έξοδο της στροφής 1. Η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της, αλλά το μονοθέσιο δεν απομακρύνθηκε, καθώς λόγω πιθανής διαρροής ρεύματος υπήρχε κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Οι μηχανικοί της Aston Martin κατέφθασαν 20 λεπτά μετά την κόκκινη σημαία για να αποφορτίσουν τη μπαταρία και να απομακρυνθεί το μονοθέσιο. Στο τέλος είχαμε μόνο 6 λεπτά να απομένουν στο ρολόι και όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli.

Ταχύτερος όλων ήταν ο Λιούις Χάμιλτον για λογαριασμό της Mercedes με ταχύτερο χρόνο στο 1:11.500. Η επίδοση αυτή ήρθε με μόλις μία προσπάθεια, που ήταν αρκετή για να αφήσει στη 2η θέση τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing για μόλις 0,097 δευτ. Ο Ολλανδός είχε κίνηση στον τελευταίο του γύρο, όμως έκανε ένα γύρο παραπάνω από τον Βρετανό. Στην 3η θέση της κατάταξης ήταν ο Κάρλος Σάινθ για λογαριασμό της Ferrari, σημειώνοντας μάλιστα τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο χρονομετρημένο κομμάτι. Πίσω του ακολούθησε ο δεύτερος οδηγός της Ferrari, Σάρλ Λεκλέρ.

Ο Βάλτερι Μπότας ολοκλήρωσε στην 5η θέση του FP1 μην μπορώντας να ολοκληρώσει τον τελευταίο του γρήγορο γύρο, καθώς ο Πιέρ Γκασλί τον προσπέρασε στη στροφή 1. Οι δύο οδηγοί της Alpine ακολούθησαν στις θέσεις 6 και 7, μπροστά από την Alfa Romeo του Αντόνιο Τζοβινάτσι. Ο Λάνς Στρόλ βρέθηκε στην 9η θέση για την Aston Martin, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο οδηγός της AlphaTauri Πιέρ Γκασλί. Συνολικά 7 δριαφορετικές ομάδες ήταν στις 10 πρώτες θέσεις.

Ο Λάντο Νόρις με τη McLaren δεν μπόρεσε να γράψει χρόνο με τη μαλακή γόμα ελαστικών, καθώς στο γρήγορο γύρο του έκανε λάθος στη στροφή 13. Τον ακολούθησε ο Νικολάς Λατίφι, ο οποίος ήταν μπροστά από τους Κίμι Ράικονεν και Ντάνιελ Ρικάρντο. Ο Τζόρτζ Ράσελ ήταν στη 15η θέση, μπροστά από τον Σέρτζιο Πέρεζ που δεν βρήκε ποτέ καθαρή πίστα να γράψει χρονομετρημένη προσπάθεια. Οι δύο Haas ήταν στις θέσεις 17 και 18, με τον Νικίτα Μαζέπιν μπροστά από τον Μικ Σουμάχερ. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έγραψε τον 19ο ταχύτερο χρόνο, ενώ ο Γιούκι Τσουνόντα δεν κατέγραψε χρονομετρημένη επίδοση.

Η δράση συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος με το FP2 και τα δεδομένα θα είναι πολύ διαφορετικά για ομάδες και οδηγούς.

Αποτελέσματα FP1 GP Ολλανδίας

GP Ολλανδίας FP1

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!