Ο Μπανάια πιστεύει ότι ο Κουαρταραρό έχει ήδη κερδίσει το πρωτάθλημα

Ο Μπανάια πιστεύει ότι ο Κουαρταραρό έχει ήδη κερδίσει το πρωτάθλημα
O αναβάτης της Ducati, Πέκο Μπανάια, δήλωσε πως το φετινό πρωτάθλημα έχει τελειώσει υπέρ του Φάμπιο Κουαρταραρό.

Ο Πέκο Μπανάια είχε ένα εφιαλτικό GP Μ. Βρετανίας στην πίστα του Σίλβερστον, όπου τερμάτισε στη 14η θέση. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati δυσκολεύτηκε με τη διαχείριση ελαστικών, χάνοντας πολύ έδαφος στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Το άσχημο αποτέλεσμα της Ducati έγινε χειρότερο με την άνετη επικράτηση του Φάμπιο Κουαρταραρό στο GP Μ. Βρετανίας, εκτοξεύοντας τη διαφορά του στο πρωτάθλημα. Ο δεύτερος αναβάτης της ιταλικής ομάδας, Τζακ Μίλερ, τερμάτισε στην 4η θέση, μη μπορώντας να ανέβει στο βάθρο.

Ο Μπανάια βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, όμως παραδέχεται πως με τη διαφορά στους 70 βαθμούς, το πρωτάθλημα έχει ήδη πάει στα χέρια του Κουαρταραρό. «Ο Φάμπιο έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα. Η διαφορά των 70 βαθμών είναι πολύ μεγάλη για να κλείσει. Δεν θα χάσουμε όμως τη θέλησή μας για να πάρουμε νίκη φέτος. Είναι δύσκολο, διότι δουλεύουμε πολύ σκληρά όλο το τριήμερο και στον αγώνα δεν μπορούμε να οδηγήσουμε στο ρυθμό που μπορούμε. Πρέπει να ρωτήσουμε τη Michelin τι συμβαίνει. Εάν όλα πάνε καλά, τότε στην Αραγονία θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Ο πρωταθλητής της Moto2 το 2018 ψάχνει ακόμα την πρώτη του νίκη στο MotoGP. Αρκετές φορές έχει φτάσει κοντά, όμως ατυχίες και λάθη δεν του το έχουν επιτρέψει. Παρά το γεγονός πως δεν έχει κερδίσει ακόμα στο 2021, ο Μπανάια είναι ο κορυφαίος αναβάτης της Ducati στη βαθμολογία των οδηγών.

Το MotoGP συνεχίζεται με το GP Αραγορνίας στις 10-12 Σεπτεμβρίου.

Image credit: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!