Το άμεσο μέλλον της DS θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό

Το άμεσο μέλλον της DS θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό
H premium μάρκα της Stellantis, DS Automobiles, αναμένεται να περάσει στην πλήρως ηλεκτροκίνητη εποχή της τόσο άμεσα όσο το 2024.

Η DS Automobiles ξεκίνησε την παραγωγή και πώληση εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων πίσω στο 2019 και στόχος ήταν μελλοντικά η γκάμα της να αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτρικά μοντέλα. Στη σημερινή της εποχή, ο στόλος της DS αποτελείται μόνο από εξηλεκτρισμένα μοντέλα όπως τα DS 3 Crossback E-Tense, plug-in hybrid DS 4 E-Tense, DS 7 Crossback E-Tense και DS 9 E-Tense. Από το 2024 η μάρκα θα παράγει και θα κυκλοφορεί στην αγορά αποκλειστικά και μόνο ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

H CEO της DS, Μπίατρις Φουσέρ δήλωσε: «Η αυτοκίνηση αναμένει τεράστιες αλλαγές, οι οποίες είναι άνευ προηγουμένου. Ως πρωτοπόρος στο εξηλεκτρισμένο κίνημα, η DS Automobiles το υιοθέτησε ως την κύρια στρατηγική της. Η επερχόμενη ανάπτυξη του ηλεκτρισμένου οικοσυστήματος προσφέρει ευκαιρίες που θέλουμε να παρέχουμε σε όλους όσους τους αρέσει η γκάμα μοντέλων μας. Πήρα την απόφαση να επιταχύνω την ανάπτυξη ώστε να αναπτυχθεί μια 100% ηλεκτροκίνητη γκάμα, που θα είναι άκρως ποθητή από πλευράς ποιότητας και απόδοσης. Είναι ένα πλάνο που θα πάρει μορφή το 2024».

DS3

Λεπτομέρειες για το πλάνο της δεν έδωσε η DS, όμως αποκάλυψε πως θα υπάρξει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του DS 4. Έπειτα, θα παρουσιαστεί ένα νέο σχεδιαστικό πρότζεκτ το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό του γκρουπ Stellantis στην πλατφόρμα STLA Medium.

Τα μοντέλα μέσω της πλατφόρμας αυτής θα έχουν μήκος από 4.200 mm έως 5.000 mm και θα εφοδιάζονται με μπαταρίες μεγέθους 87 kW ή 104 kW. Η αυτονομία που θα προσφέρουν θα ανέρχεται στα 700 χλμ. Το νέο μοντέλο που ετοιμάζει η DS θα έχει αξιοσημείωτη τεχνολογία και φινέτσα και θα προσφέρει τεχνικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν απόλυτα στους πελάτες της DS Automobiles.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!