Το Ράλι Ακρόπολις θωρακίζεται έναντι του κορονοϊού

Νίκος Γιαννούλας
Το Ράλι Ακρόπολις θωρακίζεται έναντι του κορονοϊού
Το φετινό Ράλι Ακρόπολις, όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα, έχει την ιδιαιτερότητα ότι διέπεται από κανονισμούς που αφορούν την πανδημία της Covid-19.

Με τον κορονοϊό να συνεχίζει το σεργιάνι του στον κόσμο, το Ράλι Ακρόπολις δεν θα μπορούσε παρά να διέπεται από αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, ειδικά για τα σημεία αυτά του αγώνα όπου αναμένεται ο μεγαλύτερος συνωστισμός.

Μόνο εμβολιασμένοι ή όσοι νόσησαν στο Service Park

Πολύ σωστά, η οργανωτική ομάδα του Ράλι Ακρόπολις προσπαθεί να προστατεύσει τους οδηγούς, τις ομάδες, τους οργανωτές και τους θεατές τόσο για τη δική τους ασφάλεια, όσο και για την απρόσκοπτη συνέχιση του πρωταθλήματος.

Έτσι, στο Service Park του αγώνα, που βρίσκεται στο εκθεσιακό κέντρο Λαμίας, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος θεατών στον οποίο θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους ή στους έχοντες πιστοποιητικό νόσησης (που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει για έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

Οι ανήλικοι άνω των 12 και έως 15 ετών θα κληθούν να προσκομίσουν PCR test 72 ωρών ή Rapid Ag test 48 ωρών. Στους ανήλικους έως και 12 ετών θα επιτρέπεται η είσοδος και με αρνητικό self-test που θα έχει διενεργηθεί την ίδια μέρα.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο Service Park, ενώ συστήνεται στους θεατές να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας (1,5 μ.) και να μη συνωστίζονται εμπρός από τους χώρους των αγωνιστικών ομάδων.

Σε ό,τι αφορά τους χώρους εστίασης, θα λειτουργούν με τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τι ισχύει για τις Ειδικές Διαδρομές

Για την παρακολούθηση του αγώνα στις ειδικές διαδρομές, συστήνεται θερμά η εφαρμογή όλων των υγειονομικών μέτρων, με χρήση μασκών και αντισηπτικών για τα χέρια, καθώς και με διατήρηση αποστάσεων. Παρότι οι ειδικές διαδρομές εξελίσσονται σε εξωτερικούς χώρους, τα σημεία καλής θέας μπορεί να προσελκύουν εκατοντάδες θεατές.

Καλό λοιπόν θα είναι για την ασφάλεια όλων να μην ξεχνάτε τη χρήση της μάσκας. Μάλιστα, καθώς η μάσκα προστατεύει και από τη σκόνη, θα την προτείναμε -μαζί φυσικά με μπαντάνες και κάθε λογής προστασία μύτης και στόματος- ακόμα και αν δεν υπήρχε η πανδημία του κορονοϊού.

Σας περιμένουμε στα πανέμορφα βουνά της Κορινθίας και της Κεντρικής Ελλάδας, φροντίζοντας όμως ώστε όλες και όλοι να πάμε, να απολαύσουμε το θέαμα και να επιστρέψουμε όχι μόνο ευτυχείς αλλά και απόλυτα υγιείς.

Image Credit: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!