O Μιρ θεωρεί τον εαυτό του εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος

O Μιρ θεωρεί τον εαυτό του εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος
Ο πρωταθλητής του 2020, Ζοάν Μιρ, πιστεύει πως πλέον είναι αδύνατον να αλλάξει κάτι στο φετινό πρωτάθλημα, μετά από ακόμα μια επικράτηση του Φάμπιο Κουαρταραρό.

Ο Ζοάν Μιρ είχε έναν απογοητευτικό αγώνα στην πίστα του Σίλβερστον, ολοκληρώνοντας στην 9η θέση. Στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν εντός της πρώτης 6άδας έχοντας εκκινήσει από την 11η θέση, με τον teammate του, Άλεξ Ρινς να τερματίζει δεύτερος.

Το GP Μ. Βρετανίας έμελλε να αποτελέσει έναν αγώνα όπου ο αναβάτης της Yamaha Φάμπιο Κουαρταραρό κυριάρχησε με άνεση έναντι των αντιπάλων του. Με τον τρόπο αυτό, διεύρυνε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα και πλέον αποτελεί το απόλυτο φαβορί για τον Τίτλο.

Μετά τον αγώνα, ο Μιρ μιλώντας στο motorsport.com παραδέχθηκε πως δεν έχει πλέον ελπίδες για πρωτάθλημα. «Είμαι πολύ απογοητευμένος με τον αγώνα μου στο Σίλβερστον. Τίποτα δεν τελειώνει αν δεν πέσει η καρό σημαία αλλά τα πράγματα είναι τώρα ξεκάθαρα πλέον στο πρωτάθλημα. Πήραμε κάποιες τέταρτες θέσεις, αλλά δεν ανεβήκαμε στο βάθρο. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος πλέον, διότι στον αγώνα κάτι έγινε που δεν έπρεπε, ένιωσα περίεργα και δεν ξέρω τι. Πρέπει να το κατανοήσω».

Στη συνέχεια ο Μιρ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετώπισε με το εμπρός ελαστικό. «Η αίσθηση στους πρώτους γύρους ήταν πολύ καλή και μπορούσα να πιέσω για τις θέσεις που ήθελα. Αλλά δυσκολεύτηκα με το εμπρός ελαστικό. Στους τελευταίους 5 γύρους έχανα 2 και 3 δευτερόλεπτα στο γύρο. Αγωνίστηκα με το μαλακό εμπρός ελαστικό. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό στο παρελθόν και δεν ξέρω που ακιβώς είναι το πρόβλημα».

Έπειτα από αυτό το απογοητευτικό αποτέλεσμα, ο Μιρ βρίσκεται 65 βαθμούς πίσω από τον Κουαρταραρό στη βαθμολογία με 6 αγώνες να απομένουν στο 2021.

Image credit: Suzuki

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!