MotoGP M. Βρετανίας: Εμφατική νίκη του Φάμπιο Κουαρταραρό

Γιώργος Βαρίνος
MotoGP M. Βρετανίας: Εμφατική νίκη του Φάμπιο Κουαρταραρό
Έδειξε σε όλους πόσο δυνατός είναι ο Φάμπιο Κουαρταραρό με Yamaha, πετυχαίνοντας μια άνετη νίκη στη Μεγάλη Βρετανία. Στη 2η θέση ο Άλεξ Ρινς με Suzuki και στην 3η θέση ο Αλέιξ Εσπαργκαρό που πήρε το πρώτο βάθρο του με την Aprilia.

Δίχως συμβάντα ξεκίνησε ο πρώτος γύρος με τον Πολ Εσπαργκαρό να παραμένει στην πρώτη θέση, αλλά στον 2ο γύρο ο Μαρκ Μάρκεθ έκανε μια παράτολμη κίνηση, ακούμπησε βίαια τον Χόρχε Μαρτίν και έπεσαν και οι δύο δίχως να τραυματιστούν.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρξαν άλλα περατράγουδα ή πτώσεις. Ο Φάμπιο βρήκε ρυθμό πέρασε μπροστά στην πρώτη θέση και άρχισε να απομακρύνεται. Κάποια στιγμή είχε κάνει διαφορά και 3.8 δευτερολέπτων. Ο Πολ Εσπαργκαρό ενώ για αρκετούς γύρους βρισκόταν στην 2η θέση με τον αδελφό του Αλέιξ στην 3η, στο τέλος υποχώρησε και έχασε θέσεις.

Ο Ρινς ήταν αυτός που βρήκε ρυθμό και πέρασε διαδοχικά όλους μπροστά του μέχρι που έφτασε 2ος. Και ο Μίλλερ στους 5 τελευταίους γύρους ήταν ο ταχύτερος από όλους και έφτασε 4ος πίσω από τον Αλέιξ. Στον τελευταίο γύρο πίεσε πολύ πέρασε τον Αλέιξ για 1-2 στροφές, πριν ο Αλέιξ Εσπαργκαρό ξαναπεράσει στην προτελευταία στροφή και κατακτήσει την πολυπόθητη 3η θέση.

Αυτή είναι η επίσημη τελική κατάταξη:

iii

Μετά την ολοκλήρωση του GP Μεγ. Βρετανίας η κατάταξη του Πρωταθλήματος διαμορφώνεται ως εξής:

yyy

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!