Jogger θα ονομάζεται το 7-θέσιο SUV της Dacia (vid)

Jogger θα ονομάζεται το 7-θέσιο SUV της Dacia (vid)
Στις 3 Σεπτεμβρίου η Dacia θα μας αποκαλύψει το δεύτερο, μεγαλύτερο SUV στη γκάμα της μετά το λαοφιλές Duster.

Με εντελώς νέα αισθητική, δύο θέσεις επιπλέον και πλήθος εξοπλιστικών και πρακτικών πλεονεκτημάτων, η Dacia αναμένεται να κάνει αίσθηση με το νέο της SUV, το Jogger.

Η ρουμανική φίρμα της Renault δεν μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη την επιτυχία του Duster, που καταφέρνει να βρίσκεται στο top 10 των πωλήσεων SUV στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα το μοντέλο μόλις ανανεώθηκε και πολύ σύντομα, ενός του Σεπτεμβρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στο Παρίσι για μια πρώτη γνωριμία μαζί του.

Το Jogger μπορεί να χτίζει το μέλλον του πάνω στη φήμη του Duster, αντικειμενικά όμως θα είναι ένα πολύ διαφορετικό SUV. Κατ' αρχάς θα είναι αρκετά μεγαλύτερο σε μήκος για να μπορεί να εξυπηρετεί την 7θέσια διάταξη και, παραδοσιακά, η μεταφορά 2 επιπλέον ατόμων δεν θα αποτελεί λύση ανάγκης, αλλά θα συνδυάζεται με άνεση και μεγάλους διαθέσιμους χώρους.

Όπως όλα τα μοντέλα της Dacia, έτσι και το Jogger αναμένεται να είναι το πιο συμφέρων όσον αφορά στην τιμή αγορά του στην κατηγορία. Με αυτό το δεδομένο, το κόστος της βασικής έκδοσης θα βρίσκεται λίγο πάνω από τις 20.000 ευρώ.

Όπως και στην περίπτωση του Duster οι κινητήρες θα προέρχονται από τη γκάμα της Renault και θα περιλαμβάνουν σύνολα βενζίνης και diesel, στα 1.3 και 1.5 λίτρα αντίστοιχα, πιθανώς και με λύσεις ήπιας υβριδικής πρόωσης.

Σε τέσσερις ημέρες θα ξέρουμε πολλά περισσότερα. Το μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου, που θα πραγματοποιηθεί από 7-12 Σεπτεμβρίου 2021.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!