O Μάρκεθ δήλωσε υπεύθυνος για την επαφή με τον Μαρτίν

O Μάρκεθ δήλωσε υπεύθυνος για την επαφή με τον Μαρτίν
Ο Μάρκ Μάρκεθ παραδέχθηκε πως ήταν δικό του το λάθος που έθεσε τον Χόρχε Μαρτίν εκτός του GP Μ. Βρετανίας και ζήτησε συγγνώμη γι' αυτό.

Το εφιαλτικό 2021 συνεχίστηκε για τον Μάρκ Μάρκεθ, ο οποίος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε ένα γύρο στο GP Μ. Βρετανίας. Στη στροφή Κλαμπ του εναρκτήριου γύρου, μπήκε στην εσωτερική του Χόρχε Μαρτίν, με τους δύο να έχουν επαφή και πτώση. Αμφότεροι οδηγήθηκαν εκτός αγώνα. Για την ιστορία, ο Φάμπιο Κουαρταραρό κυριάρχισε στο Σίλβερστον, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά που έχει στη βαθμολογία.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη πτώση του Μάρκεθ και πέμπτη συνολικά στο 2021 που του στερεί τερματισμό. Μετά το τέλος του αγώνα σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους παραδέχθηκε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη από τον αναβάτη της Pramac Ducati.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Μαρτίν διότι ήταν εντελώς δικό μου λάθος. Ήμουν υπερβολικά αισιόδοξος με το προσπέρασμα αυτό», δήλωσε ο Μάρκεθ. «Μαζί με τον Κουαρταραρό είχαν βγει εκτός γραμμής και περίμενα ο Μαρτίν να είναι πιο έξω. Έκανα λάθος υπολογισμό στη στροφή και ήταν δικό μου το λάθος. Οι αγώνες τα έχουν αυτά μερικές φορές και σήμερα το φταίξιμο είναι σε εμένα. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Μαρτίν και την ομάδα της Pramac».

Ο Μαρτίν από τη μεριά του δέχθηκε τη συγγνώμη του Μάρκεθ και είχε ένα ενδιαφέρον μήνυμα να στείλει στον 8 φορές παγκόσμιο Πρωταθλητή. «Είμαι πολύ απογοητευμένος, διότι ένιωθα πολύ δυνατός και πιστεύω πως θα μπορούσα να διεκδικήσω τη νίκη. Ήρθε να μου ζητήσει συγγνώμη το οποίο είναι θετικό, αλλά κατέστρεψε τον αγώνα μου. Δεν υπήρχε αρκετός χώρος κι ελπίζω να μάθει από αυτό το λάθος του».

Έχοντας ακόμα μια εγκατάλειψη, ο Μάρκεθ υποχώρησε στη 12η θέση στη βαθμολογία οδηγών, παραμένοντας στους 59 βαθμούς.

Image credit: Honda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!