Ποινή 5 θέσεων στον Νόρις για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων

Κώστας Παστρίμας
Ποινή 5 θέσεων στον Νόρις για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων
Η έξοδος του Λάντο Νόρις το Σάββατο στο Σπα τον ρίχνει ακόμα πιο πίσω στη σειρά εκκίνησης.

Ο Λάντο Νόρις είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών του GP Βελγίου, όταν η βροχή δυνάμωσε στην πίστα του Σπα. Ο νεαρός Βρετανός δεν είχε ευτυχώς σοβαρό τραυματισμό, ωστόσο το μονοθέσιο της McLaren υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές από τη σφοδρή σύγκρουση στα προστατευτικά ελαστικά της Radillon.

Οι εικόνες από το ατύχημα άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο το μονοθέσιο να έχει τόσο μεγάλη ζημιά που να χρειάζεται τόσο αλλαγή σασί όσο και αλλαγή κινητήρα για να τρέξει στον αγώνα της Κυριακής. Η προσεκτική εξέταση των μηχανικών της McLaren, όμως, έδειξε ότι σασί και κινητήρας μπορούσαν να επισκευαστούν και να χρησιμοποιηθούν κανονικά.

Αυτό που δεν μπορούσε να επισκευαστεί όμως ήταν το κιβώτιο ταχυτήτων, που έπρεπε να αντικατασταθεί. Η αντικατάσταση αυτή, σύμφωνα με τους κανονισμούς, επιφέρει ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι ο Νόρις θα εκκινήσει από την 14η θέση. Αυτό συμβαίνει γιατί παρότι στις κατατακτήριες πήρε τη 10η θέση, θα εκκινούσε 9ος αφού θα κέρδιζε μία θέση από την ποινή 5 θέσεων που έχει πάρει από την Ουγγαρία ο Βάλτερι Μπότας. Έτσι, η ποινή του Νόρις τον ρίχνει στη 14η θέση.

Αυτοί που ωφελούνται από την ποινή του Νόρις είναι οι Λεκλέρ, Λατίφι, Σάινθ, Μπότας και Αλόνσο, που κερδίζουν από μία θέση στην εκκίνηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!