Ο Νόρις θα τρέξει κανονικά στο GP Βελγίου

Κώστας Παστρίμας
Ο Νόρις θα τρέξει κανονικά στο GP Βελγίου
Ο Λάντο Νόρις πήρε την έγκριση των γιατρών να τρέξει στον αγώνα της Κυριακής μετά το τρομακτικό του ατύχημα.

Στο Q3 των κατατακτηρίων του GP Βελγίου στην πίστα του Σπα, ο Λάντο Νόρις είχε ένα τρομακτικό ατύχημα, όταν η βροχή δυνάμωσε και πλημμύρισε την πίστα. Ο Βρετανός της McLaren έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στη στροφή Eau Rouge και χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα στα προστατευτικά ελαστικά.

Ο Νόρις βγήκε μόνος του από το κατεστραμμένο μονοθέσιο, κρατώντας τον αγκώνα του, τον οποίο έδειχνε να είχε χτυπήσει κατά την πρόσκρουση. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για να εξεταστεί και να διαπιστωθεί η κατάστασή του. Οι ακτινογραφίες που έβγαλε στο νοσοκομείο δεν έδειξαν κάποιο τραυματισμό και έτσι ο Βρετανός πήρε την έγκριση των γιατρών να πάρει μέρος κανονικά στον αγώνα της Κυριακής.

Ο Αντρέας Σάιντλ της McLaren επιβεβαίωσε ότι ο Νόρις είναι καλά: «Στο νοσοκομείο έκανε εξετάσεις και στον αγκώνα του που τον πονούσε ελαφρά. Όλα είναι καλά και μπορεί να τρέξει αύριο».

Με δεδομένη την πολύ μεγάλη ζημιά στο μονοθέσιο του Νόρις, είναι πολύ πιθανό ότι θα χρειαστεί αντικατάσταση και στο σασί και στον κινητήρα, κάτι που σημαίνει ότι μάλλον θα εκκινήσει από το pit lane και όχι από την 9η θέση του grid, όπου είχε καταταγεί.

Image credit: F1/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!