MotoGP Μ. Βρετανίας QP: Ο εντυπωσιακός Πολ Εσπαγκαρό πήρε την πρώτη του pole position με τη Honda

Γιώργος Βαρίνος
MotoGP Μ. Βρετανίας QP: Ο εντυπωσιακός Πολ Εσπαγκαρό πήρε την πρώτη του pole position με τη Honda
Ένας υπέροχος Πολ Εσπαργκαρό, κατάφερε να πάρει μια πολυ σημαντική pole position σε μια κρίσιμη στιγμή στην καριέρα του και στην συνεργασία του με την Honda.

Mε το Q1 να δίνει στα μέσα της διαδικασίας, μια έκπληξη με τον Μπαστιανίνι να δείχνει πολύ δυνατός και τον Ζαρκό να ακολουθεί ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι της Μεγ. Βρετανίας. Στη συνέχεια ο Μπαστιανίνι έπεσε δύο λεπτά πριν το τέλος ωστόσο ο Ρινς και ο Ζαρκό, κατάφεραν να βρουν ρυθμό και να πάρουν τις πολύτιμες πρώτες θέσεις που τους έστειλαν στο Q2.

Με την εκκίνηση του Q2, ο Φάμπιο Κουαρταραρό έδειξε αμέσως σε πόσο καλή κατάσταση βρίσκεται κάνοντας ένα εμφατικό 1.58.900 και θέτοντας δύσκολα σε όλους. Στη συνέχεια και μέχρι το μέσο της διαδικασίας του Q2 κανείς δεν κατάφερε να τον πλησιάσει ή να τον απειλήσει. Καθώς όλοι μπήκαν για αλλαγή ελαστικών, ο Πολ Εσπαγκαρό ήταν αυτός που βρήκε έναν καλό γύρο και έκανε ένα ακόμα καλύτερο 1.58.8 για να βρεθεί στην πρώτη θέση... όταν... ο Χόρχε Μαρτίν έσπασε τα χρονόμετρα με 1.6 δευτ σε κάποιο σημείο, καλύτερο χρόνο και ξεκάθαρα νέο ρεκόρ! Τελικά τερμάτισε 8 δέκατα ταχύτερος από τον Εσπαργκαρό, αλλά γρήγορα μάθαμε πως ο γύρος του ήταν άκυρος καθώς «έκοψε» ένα σημείο της πίστας, ακολουθώντας την χάραξη της Formula 1, που δεν την χρησιμοποιεί το MotoGP. Έτσι έμεινε στην 4η θέση. Εντυπωσιακά σταθερός ο Πέκο Μπανάια που κατάφερε στο τέλος να κλέψει την 2η θέση από τον Φάμπιο και έτσι ο Γάλλος, πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος θα ξεκινήσει 3ος.

Αυτή είναι η επίσημη σειρά τερματισμού στο Q2

ooo

Αυτή είναι η επίσημη σειρά τερματισμού στο Q1

ggg

Αύριο η σειρά εκκίνησης είναι αυτή:

yyy

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!