O Αλόνσο οδήγησε μονοθέσιο F1 στο Λε Μαν (vid)

O Αλόνσο οδήγησε μονοθέσιο F1 στο Λε Μαν (vid)
Για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα μονοθέσιο της Formula 1 ολοκλήρωσε γύρο στη θρυλική πίστα του Λε Μαν.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη των 24 Ωρών του Λε Μαν, η Alpine πραγματοποίησε παρέλαση με ορισμένα ιστορικά αγωνιστικά της, αλλά και με μονοθέσιο Formula 1. Παρόντες ήταν οι οδηγοί της, Φερνάντο Αλόνσο και Εστεμπάν Οκόν.

Ο Ισπανός 2 φορές πρωταθλητής στη Formula 1 και μία φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), οδήγησε μονοθέσιο της Alpine στο θρυλικό «Σιρκουί του Σάρτ». Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένα μονοθέσιο της Formula 1 πραγματοποιεί γύρο επίδειξης στη θρυλική πίστα. Ο Αλόνσο έχει κατακτήσει δύο φορές νίκη στο Λε Μαν το 2018 και το 2019 με τη Toyota.

Όμως ο Αλόνσο δεν ήταν μόνος του στην πίστα. Ο teammate του στην ομάδα της Formula 1, Εστεμπάν Οκόν, οδήγησε το GT4 αγωνιστικό Alpne A110. O Πιέρ Θιριέ, οδήγησε το LMP2 αγωνιστικό της Alpine, στο οποίο κατέκτησε νίκη στις 24 Ώρες του Λε Μαν το 2018 και το 2019. Ο CEO της Alpine, Λοράν Ρόσι ήταν επίσης εκεί και οδήγησε την έκδοση δρόμου του A110S, ενώ ο πρώην οδηγός ράλι, Μάνου Ζιζού, ολοκλήρωσε την παρέλαση με το A110 Rally.

H Alpine θα διεκδικήσει τη νίκη στις 24 Ώρες του Λε Μαν, καθώς συμμετέχει στην κατηγορία Hypercar με το #36 Α480 αγωνιστικό. Στη διαδικασία της Hyperpole, o Νικολά Λαπιέρ κατέκτησε την 3η θέση στην κατάταξη. Μαζί με τα δύο Toyota και τα δύο Glickenhaus θα δώσει μοναδικές μονομαχίες κατά τη διάρκεια των 24 Ωρών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!