MotoGP: Ακυρώθηκε το GP Μαλαισίας, νέες αλλαγές στο πρόγραμμα

MotoGP: Ακυρώθηκε το GP Μαλαισίας, νέες αλλαγές στο πρόγραμμα
Το ΜotoGP ανακοίνωσε πως το GP Μαλαισίας δεν θα πραγματοποιηθεί στο 2021, με το αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος να αλλάζει για πολλοστή φορά.

Το καλεντάρι του MotoGP αλλάζει μορφή για ακόμα μια φορά στο 2021, έπειτα από την ακύρωση του GP Μαλαισίας στην πίστα της Σεπάνγκ. Ο αγώνας αυτός είναι ένας ακόμα εκτός Ευρώπης που ακυρώνεται μετά τα Grand Prix της Αυστραλίας, της Ταϊλάνδης και Ιαπωνίας.

Λόγω της έξαρσης της πανδημίας της Covid-19 στη χώρα, το MotoGP προχώρησε στην ακύρωση του αγώνα για δεύτερη σερί χρονιά. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθεί δεύτερος αγώνας στην πίστα του Μισάνο.

Το παράδοξο της ανακοίνωσης είναι πως ο δεύτερος αγώνας δεν θα πραγματοποιηθεί back-to-back με τον πρώτο, αλλά στις 24 Οκτωβρίου που αποτελεί την αρχική ημερομηνία του GP Μαλαισίας. Ανάμεσα στους δύο αγώνες στην πίστα του Αγίου Μαρίνου θα πραγματοποιηθεί το GP ΗΠΑ στο Τέξας.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του MotoGP παραμένει με 18 αγώνες, ενώ το GP Αργεντινής διατηρείται στη λίστα των αγώνων που έχουν πάρει αναβολή. O Φάμπιο Κουαρταραρό προηγείται στο πρωτάθλημα με 181 βαθμούς, και προηγείται των Πέκο Μπανάια και Ζοάν Μιρ που ισοβαθμούν στη βαθμολογία κατά 47 βαθμούς. Στο 2021 έχουν ολοκληρωθεί έως τώρα 11 αγώνες και δεν αποκλείεται να δούμε επιπλέον αλλαγές στο φετινό πρόγραμμα.

To ανανεωμένο πρόγραμμα του MotoGP

motogp calendar

Image credit: KTM

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!