Ο Αλόνσο δεν είναι ικανοποιημένος από τη συνολική απόδοση της Alpine

Ο Αλόνσο δεν είναι ικανοποιημένος από τη συνολική απόδοση της Alpine
O οδηγός της Alpine, Φερνάντο Αλόνσο, πιστεύει πως η ομάδα του δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα έως τώρα, παρά τη συνολική βελτίωση απόδοσης.

Ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε φέτος τη μεγάλη του επιστροφή στη Formula 1 έπειτα από μια απουσία δύο ετών. Ο δύο φορές πρωταθλητής αγωνίστηκε στο WEC κατακτώντας ακόμα έναν παγκόσμιο τίτλο, ενώ κατέκτησε τη νίκη και στις 24 Ώρες της Daytona με την ομάδα της Wayne Taylor Racing στο πρωτάθλημα της IMSA.

Ο Ισπανός υπέγραψε να επιστρέψει στη Formula 1 με την Alpine, η οποία τερμάτισε στην 5η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2020. Ο κατώτερος στόχος για την ομάδα είναι η 5η θέση, όμως η συνολική της απόδοση είναι υποδεέστερη σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν.

Ο Αλόνσο μιλώντας μετά το GP Ουγγαρίας σε δημοσιογράφους, εξήγησε πως περίμεναν ορισμένες ομάδες να βελτιωθούν, όμως δεν περίμενε να βρίσκονται τόσο πίσω από τη McLaren με την οποία έδωσαν μεγάλη μάχη για την 3η θέση το 2020. «Αυτό που περιμέναμε στην αρχή της σεζόν είναι να επαναλάβουμε ότι έκανε η Renault πέρυσι. Έχοντας υπόψη πως η Ferrari είχε ασυνήθιστη χρονιά, περιμέναμε να είναι μπροστά μας φέτος. Όμως πρέπει να παραδεχθούμε πως έχουμε χάσει έδαφος σε σχέση με τη McLaren. H Renault μαχόταν στα ίσα με τη McLaren πέρυσι και φέτος δεν μπορούμε να την ανταγωνιστούμε».

Ικανοποίηση όχι, βελτίωση ναι

Ωστόσο ο Αλόνσο τονίζει πως στο σύνολό της η ομάδα έχει βελτιωθεί και έχει μειώσει τη διαφορά από τις κορυφαίες ομάδες. «Αναλύοντας όλα τα δεδομένα, θα δούμε πως μειώσαμε τη διαφορά από τη Mercedes και άλλους ανταγωνιστές μας. Ακόμα κι αν είμαστε στην 7η θέση στο πρωτάθλημα, έχουμε μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Έχει γίνει πολύ κλειστή η μάχη ανάμεσα στις ομάδες, από την 9η θέση μέχρι και την κορυφή είναι όλοι πολύ κοντά. Το ίδιο ισχύει με την Aston Martin όπου πέρυσι έπαιρνε βάθρα, κέρδισε αγώνα, φέτος είμαστε κοντά τους. Είμαστε λίγο άτυχοι γιατί οι τρεις πιο βελτιωμένες ομάδες φέτος τερμάτισαν πίσω μας πέρυσι».

Η απρόσμενη νίκη του Εστεμπάν Οκόν στο χαοτικό GP Ουγγαρίας, σε συνδυασμό με την 4η θέση του Αλόνσο στον αγώνα, έφερε την Alpine στην 5η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 77 βαθμούς. Η AlphaTauri που την ακολουθεί έχει 68, ενώ μετά και τον οριστικό αποκλεισμό του Σεμπάστιαν Φέτελ από τον αγώνα στο Χανγκάρορινγκ, η Aston Martin έχει 48 βαθμούς στο μέσον της σεζόν.

Image credit: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!