MotoGP Αυστρίας QP: O Μαρτίν «έσπασε τα χρονόμετρα» και πήρε ξανά την pole

Κώστας Παστρίμας
MotoGP Αυστρίας QP: O Μαρτίν «έσπασε τα χρονόμετρα» και πήρε ξανά την pole
Ο Χόρχε Μαρτίν ήταν εκπλητκτικός και για δεύτερο αγώνα στη σειρά εξασφάλισε την πρώτη θέση στην εκκίνηση.

Ένας εντυπωσιακός Χόρχε Μαρτίν πήρε την pole position για το GP Αυστρίας στο Red Bull Ring, συντρίβοντας το ρεκόρ πίστας. Ο νεαρός Ισπανός της Pramac Ducati παρότι χρειάστηκε να περάσει από το Q1 κατάφερε να κινηθεί στο τέλος ταχύτερα από τον Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha, που είχε επίσης σημειώσει έναν πάρα πολύ καλό χρόνο αλλά τελικά έμεινε 2ος. Ο Πέκο Μπανάια της Ducati πήρε την 3η θέση και συμπλήρωσε την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Πώς εξελίχθηκε το Q2

Οι 12 αναβάτες ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους κάτω από έναν καυτό καλοκαιρινό ήλιο στην αυστριακή πίστα, με στόχο την καλύτερη δυνατή θέση στην εκκίνηση. Στις πρώτες τους προσπάθειες ο Φάμπιο Κουαρταραρό με η Yamaha έδωσε δείγμα των προθέσεών του, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο και βελτιώνοντας ταυτόχρονα το απόλυτο ρεκόρ πίστας. Πίσω του βρέθηκαν οι δύο Pramac Ducati των Μαρτίν και Ζαρκό και ο Μαρκ Μαρκέθ με τη Honda στην 4η θέση.

Έπειτα από αυτήν τη «δήλωση» του Κουαρταραρό, οι αναβάτες επέστρεψαν στα γκαράζ τους για να βάλουν φρέσκα ελαστικά και να ξαναπροσπαθήσουν για να βελτιώσουν τους χρόνους τους. Οι Ducati βγήκαν αποφασισμένες στο τέλος του Q2 και ιδιαίτερα ο Χόρχε Μαρτίν, ο οποίος στα τελυταία δευτερόλεπτα πήρε μέσα από τα χέρια του Κουαρταραρό την pole position και το ρεκόρ πίστας. Ο Γάλλος της Yamaha δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του και έμεινε στη 2η θέση, ενώ 3ος ήταν το Πέκο Μπαναια με την εργοστασιακή Ducati.

Ο Ζοάν Ζαρκό δεν κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη σειρά της εκκίνησης παρά τους πολύ καλούς χρόνους που σημείωνε όλο το 3ήμερο και έμεινε στην 4η θέση. Δίπλα του θα έχει τον Μαρκ Μαρκέθ που ήταν 5ος ενώ ο Τζακ Μίλερ σημείωσε τον 6ο χρόνο. Ακολούθησαν οι Μιρ, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Ολιβέιρα, Μπίντερ, Πολ Εσπαργκαρό και Νακαγκάμι.


Τι έγινε στο Q1

Το πρώτο κομμάτι των κατατακτήριων είχε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς σε αυτό έπαιρνε μέρος ο νικητής της προηγούμενης εβδομάδας Χόρχε Μαρτίν με την Pramac Ducati και είχε να ανταγωνιστεί για μια από τις δύο πρώτες θέσεις, που οδηγούν στο Q2, ονόματα όπως αυτά του Ρινς και του Ολιβέιρα. Στην πρώτη γρήγορη προσπάθεια των αναβατών ο Μαρτίν όντως ήταν ταχύτερος, μπροστά από τον Ρινς.

Κι ενώ ο Μαρτίν βελτίωσε ακόμα περισσότερο το χρόνο του και πέρασε αδιαφιλονίκητα πρώτος στο Q2, για τη δεύτερη προνομιούχα θέση δόθηκε μεγάλη μάχη, την οποία κέρδισε ο τραυματίας Μιγκέλ Ολιβέιρα της KTM, που ήταν 1 δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Άλεξ Ρινς της Suzuki.

O αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας και την εξέλιξή του μπορείτε να παρακολουθήσετε όπως πάντα μέσα από το LIVE του Gazzetta.

Αποτελέσματα Q2 MotoGP Αυστρίας

aut

Αποτελέσματα Q1 MotoGP Αυστρίας

aut

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!