Ανακοίνωσε η Tech3 KTM Factory Racing τον Ραούλ Φερνάντεζ στη θέση του Ντανίλο Πετρούτσι

Γιώργος Βαρίνος
Ανακοίνωσε η Tech3 KTM Factory Racing τον Ραούλ Φερνάντεζ στη θέση του Ντανίλο Πετρούτσι
Παρά το ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, η Tech 3 κατάφερε να πείσει τον Ραούλ Φερνάντεζ και θα γίνει ο τιμ μέιτ του Ρέμι Γκάρντνερ την επόμενη σεζόν, στη θέση του Ντανίλο Πετρούτσι που φεύγει από το ΜotoGP.

Η KTM έκλεψε τον σταρ της Moto2 Ραούλ Φερνάντεζ ο οποίος θα τρέχει με τα χρώματα της Tech3 KTM Factory Racing. Ήταν μια λογική συνέχεια καθώς ο Ραούλ Φερνάντεζ ανήκει στην KTM GP Academy και πλέον θα συνεχίσει στο MotoGP.

O Ραούλ Φερνάντεζ έχει εντυπωσιάσει με δύο νίκες και τέσσερα βάθρα σε δύο σεζόν στη Moto3 και τρεις νίκες με συνολικά έξι βάθρα μέχρι σήμερα στη Moto2. Καθόλου άσχημα! Ο 20χρονος Ραούλ Φερνάντεζ στις απαιτήσεις της κατηγορίας Moto2 και η συνεχής και γρήγορη εξέλιξή του ως επαγγελματίας αναβάτης βοήθησε τη διοίκηση της KTM να πάρει την απόφαση να τον προβιβάσει στην μεγάλη κατηγορία. Η εργοστασιακή ομάδα της KTM για το 2022 με την ονομασία Red Bull KTM Factory Racing με τους Μπραντ Μπίντερ και Μιγκέλ Ολιβέιρα αποτελεί την πρώτη ομάδα και η Tech3 KTM Factory Racing με τους Ραούλ Φερνάντεζ και Ρέμι Γκάρντνερ την δεύτερη ομάδα.

Ο ίδιος ο Ραούλ Φερνάντεζ αναφέρει για την υπογραφή του συμβόλαίου του: «Ειλικρινά, είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με αυτήν την ευκαιρία που μου δίνει η KTM. Έχω μάθει πολλά και απολαμβάνω τη Moto2 και κατάφερα να είμαι υπολογίσιμος, ώστε να έχω την ευκαιρία να μπω στο MotoGP και για την οποία είμαι πολύ ευγνώμων. Το MotoGP είναι το όνειρο κάθε αναβάτη. Αυτή τη στιγμή, το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσω να εστιάζω σε αυτήν τη σεζόν και να δίνω ό, τι έχω μέχρι τον τελευταίο αγώνα, ώστε να προσπαθήσω να παλέψω για το πρωτάθλημα. Εάν δεν τα καταφέρω, τότε θα πρέπει να κρατήσω όλα τα θετικά. Ήμουν πρωτάρης φέτος και θέλω να κλείσω με μια επιτυχία αυτό το κεφάλαιο και στη συνέχεια να ξεκινήσω ξανά για το 2022, όπου θα ψάξω να βρω μια καλή αίσθηση στη πολύ πιο δυνατή μοτοσυκλέτα και πάνω απ 'όλα, έχω στόχο να παραμείνω υγιής και να απολαύσω τη διαδρομή.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!