Η Aston Martin έκανε ένσταση στον αποκλεισμό του Φέτελ

Η Aston Martin έκανε ένσταση στον αποκλεισμό του Φέτελ
Η Aston Martin επιθυμεί την ανατροπή της απόφασης των αγωνοδικών του GP Ουγγαρίας, κάνοντας επίσημη ένσταση στον αποκλεισμό του Σεμπάστιαν Φέτελ από τα τελικά αποτελέσματα.

Τo GP Ουγγαρίας αποδείχθηκε εφιαλτικό για την Aston Martin, με κανέναν εκ των δύο οδηγών της να βρίσκονται στην τελική κατάταξη. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ τερμάτισε στη 2η θέση πίσω από τον μεγάλο νικητή Εστεμπάν Οκόν της Alpine, όμως οι αγωνοδίκες τον απέκλεισαν από τον αγώνα για παραβίαση τεχνικών κανονισμών. Από την άλλη, ο Λάνς Στρολ προκάλεσε σύγκρουση στην εκκίνηση, πέφτοντας πάνω στον Σάρλ Λεκλέρ της Ferrari και δέχθηκε ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση του GP Βελγίου.

Μετά τον αγώνα, η Aston Martin, δια στόματος του επικεφαλής και CEO της, Ότμαρ Ζαφνάουερ, είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της, ώστε να κάνει ένσταση στην απόφαση των αγωνοδικών για τον αποκλεισμό του Φέτελ. Η ομάδα με βάση το Σίλβερστον επιθυμεί επανεξέταση της υπόθεσης, με παρόμοιο τρόπο που ζήτησε η Red Bull στην περίπτωση της επαφής ανάμεσα σε Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν στο GP Μ. Βρετανίας. Σύμφωνα με την Aston Martin, στη διάθεσή της υπάρχουν νέα τρανταχτά στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν στην ανατροπή της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση της Aston Martin

«Μετά την 2η θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ στο GP Ουγγαρίας, αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα όταν δεν μπόρεσαν οι αγωνοδίκες να αντλήσουν 1 λίτρο καυσίμου από το μονοθέσιο όπως προϋποθέτουν οι τεχνικοί κανονισμοί. Δεν υπήρξε καμία αναφορά πως ο Σεμπάστιαν είχε αγωνιστικό πλεονέκτημα από την υποτιθέμενη παραβίαση των κανονισμών ή πως ήταν κάτι σκόπιμο. Από τη στιγμή που τα δεδομένα της ομάδας υποδεικνύουν ότι υπήρχε πάνω από ένα λίτρο καυσίμου στο μονοθέσιο η ομάδα άσκησε το δικαίωμα της ένστασης, μαζί με το δικαίωμα επανεξέτασης της απόφασης των αγωνοδικών, έπειτα από ανακάλυψη καινούργιων σημαντικών στοιχείων σχετικά με το ζήτημα τα οποία δεν ήταν διαθέσιμα κατά τη διάρκεια που οι αγωνοδίκες αποφάσιζαν την έκβαση της έρευνας».

Σε περίπτωση που η ένσταση γίνει δεχτή και ο Φέτελ πάρει πίσω τη 2η θέση στον αγώνα, αλλάζουν τα δεδομένα σε δύο τομείς στο πρωτάθλημα. Αρχικά η Aston Martin θα σκαρφαλώσει στους 66 βαθμούς και θα είναι μόλις 11 πίσω από την Alpine που βρίσκεται στην 5η θέση στο πρωτάθλημα έναντι 29 που είναι τώρα. Επιπλέον, αλλάζουν τα δεδομένα στο πρωτάθλημα οδηγών. Ο Χάμιλτον με τη 2η θέση πήρε 2 βαθμούς επιπλέον σε σύγκριση με τον Φερστάπεν που πήρε μόλις 1 με την 9η θέση. Σε περίπτωση που ο Φέτελ πάρει επίσημα τη 2η θέση, η διαφορά στην κορυφή θα μειωθεί από τους 8 στους 6.

Image credit: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!