Η Aston Martin σκοπεύει να κάνει ένσταση για τον αποκλεισμό του Φέτελ

Η Aston Martin σκοπεύει να κάνει ένσταση για τον αποκλεισμό του Φέτελ
Η Aston Martin αναμένεται να καταθέσει ένσταση για τον αποκλεισμό του Σεμπάστιαν Φέτελ από τα τελικά αποτελέσματα του GP Ουγγαρίας.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέκτησε τη 2η θέση στο GP Ουγγαρίας, όμως μετά τον αγώνα το μονοθέσιο δεν πέρασε τους τεχνικούς ελέγχους της FIA. Οι αγωνοδίκες κατάφεραν να συλλέξουν μόλις 0,3 λίτρα καυσίμου ως δείγμα μετά τον αγώνα, με τον κανονισμό να προβλέπει 1 λίτρο ως ελάχιστο όριο. Ως αποτέλεσμα, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του Φέτελ από τον αγώνα για παραβίαση τεχνικών κανονισμών.

Ο Γερμανός οδηγός της Aston Martin σταμάτησε δύο στροφές πριν από την είσοδο του pit-lane αφού είχε τερματίσει τον αγώνα, έπειτα από εντολή της ομάδας. Σύμφωνα με την ίδια την Aston Martin υπήρξε αστοχία στην αντλία καυσίμου του μονοθεσίου.

Η ομάδα πιστεύει πως στο τέλος του αγώνα στο μονοθέσιο υπήρχαν 1,77 λίτρα καυσίμου, όμως το πρόβλημα με την αντλία καυσίμου δεν επέτρεψε στη FiA να πάρει το επιτρεπόμενο δείγμα. Η AMR21 του Φέτελ έχει κατασχεθεί από τη FΙA και μεταφέρεται αυτή την ώρα στις τεχνικές εγκαταστάσεις της, ώστε να βρεθεί λύση αναφορικά με το καύσιμο που αγνοείται. Σύμφωνα με την Aston Martin, μέσα στο μονοθέσιο υπάρχουν ακόμα 1,44 λίτρα καυσίμου.

Η πρόθεση της Aston Martin να κάνει ένσταση για την απόφαση των αγωνοδικών της δίνει επιπλέον χρόνο να εξετάσει πλήρως την επισημοποίηση της ένστασης. Η βρετανική ομάδα έχει στη διάθεσή της 96 ώρες να καταθέσει επίσημα ένσταση.

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Ότμαρ Ζαφνάουερ, μίλησε στο motorsport.com για την πρόθεση της ομάδας του να προσχωρήσει στην ένσταση της απόφασης. «Έχουμε πρόθεση να κάνουμε ένσταση. Όταν μάθουμε περισσότερα σχετικά με το θέμα θα αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε σε επίσημη ένσταση. Έχουμε 96 ώρες. Πρέπει να αποδείξουμε στη FΙΑ πως το καύσιμο υπάρχει μέσα στο μονοθέσιο και τα 300 ml που έχουν πάρει είναι αρκετά για τις δοκιμές. Ξέρουμε πως μέσα στο μονοθέσιο υπάρχουν συνολικά 1,44 λίτρα βενζίνης και εκεί θα βασίζεται η ένστασή μας».

Image credit: Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!