Η Ουγγαρία δεν θα κρίνει το μέλλον του Μπότας στη Mercedes

Η Ουγγαρία δεν θα κρίνει το μέλλον του Μπότας στη Mercedes
Η σύγκρουση που προκάλεσε ο Βάλτερι Μπότας στον εναρκτήριο γύρο του αγώνα στο Χανγκάρορινγκ, δεν θα παίξει σημαντικό ρόλο στην διατήρησή του ή μη από τη Mercedes την επόμενη σεζόν.

Ο Βάλτερι Μπότας είχε ένα εφιαλτικό GP Ουγγαρίας, καθώς προκάλεσε σύγκρουση μεταξύ τεσσάρων μονοθεσίων στην εκκίνηση του αγώνα. Ο Φινλανδός έκανε κακό πέταγμα όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα και στα φρένα για τη στροφή 1, έπειτα από λάθος, έπεσε πάνω στον Λάντο Νόρις της McLaren, με τους δύο να προσκρούουν έπειτα στις δύο Red Bull Racing των Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βόλφ, διαβεβαίωσε πως το λάθος του Φινλανδού στην εκκίνηση του GP Ουγγαρίας δεν θα συμβάλλει στην απόφαση της ομάδας να τον διατηρήσει και την επόμενη χρονιά. «Το λάθος είχε δυστυχώς μεγάλες συνέπειας. Τον έκλεισαν δύο μονοθέσια μπροστά, έχασε αεροδυναμική και μετά ήταν ήδη πολύ αργά. Αλλά δεν θα επηρεάσει την απόφασή μας στο ποιος οδηγός θα οδηγεί για εμάς του χρόνου».

Οι αγωνοδίκες έκριναν τον Μπότας υπεύθυνο για το χάος της πρώτης στροφής και του επέβαλλαν ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση του GP Βελγίου και δύο βαθμούς στην αγωνιστική του άδεια.

Η Mercedes αναμένεται να επιλέξει ποιος οδηγός θα πλαισιώσει τον Λιούις Χάμιλτον το 2022 ανάμεσα στον Βάλτερι Μπότας και τον Τζόρτζ Ράσελ της Williams. O νεαρός Βρετανός, ο οποίος αποτελεί προϊόν της ακαδημίας της Mercedes, οδήγησε για τους πρωταθλητές στις δοκιμές ελαστικών της Pirelli για την επόμενη σεζόν μετά το GP Ουγγαρίας.

Οι δοκιμές αυτές είναι η τέλεια ευκαιρία για τον ίδιο και την ομάδα να εξοικειωθούν περισσότερο, βελτιώνοντας τη συνεργασία και την επικοινωνία, σε περίπτωση που ο Ράσελ προαχθεί την επόμενη χρονιά. Την ίδια στιγμή, ο Μπότας έχει συνδεθεί με το όνομα της Williams στη θέση του Ράσελ, όπως επίσης και με την Alfa Romeo.

H απόφαση της Mercedes θα παρθεί μέσα στο καλοκαιρινό διάλειμμα, όπως έχει η ίδια ενημερώσει.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!