Τρίαθλο για σχετικούς: αυτοκίνητο, kart και χωμάτινη φόρμουλα από το HTTC

Γιώργος Βαρίνος
Τρίαθλο για σχετικούς: αυτοκίνητο, kart και χωμάτινη φόρμουλα από το HTTC
Το MOTORSPORT HTTC TRIATHLON είναι μία πρωτοποριακή ιδέα και ίσως η απόλυτη ψυχαγωγική έκφραση του μηχανοκίνητου αθλητισμού εντός πίστας. Απευθύνεται σε σχετικά γνώστες των μηχανοκίνητων σπορ και περιλαμβάνει γρήγορους γύρους σε πίστα ταχύτητας με αυτοκίνητο, σε πίστα Kart με Κart και σε χωμάτινη πίστα με χωμάτινη φόρμουλα.

Με παρουσία στις πιο αντιπροσωπευτικές πίστες κοντά στην Αθήνα, καλύπτοντας την πλειονότητα χρήσης ενός αγωνιστικού οχήματος, το μηχανοκίνητο τρίαθλο του HTTC, έχει σκοπό τη διάδοση του αθλήματος, την ανάδειξη νέων ταλαντούχων αθλητών και αθλητριών και την γνωριμία των συμμετεχόντων, με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μέσα από την διασκέδαση και την ένταση της αγωνιστικής οδήγησης, σε ένα ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον, με τον μέγιστο συναγωνισμό.

O μύθος θέλει το άθλημα του κλασσικού τρίαθλου, να ξεπηδά από την περιπέτεια ενός αγγελιοφόρου πολεμιστή, ο οποίος στην προσπάθειά του να μεταφέρει ένα σημαντικό μήνυμα στα μετόπισθεν, ξεκίνησε έφιππος και όταν το άλογο του σκοτώθηκε στη μάχη, χρειάστηκε να κολυμπήσει μέσα από θάλασσες και ποτάμια και να τρέξει ανάμεσα στις γραμμές του εχθρού, προκειμένου να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή του.

Το τρίαθλο του HTTC, ακολουθώντας τα χνάρια της περιπέτειας του αγγελιοφόρου πολεμιστή, περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές εντυπωσιακές, δοκιμασίες, που αποτελούν ένα συναρπαστικό συνδυασμό διασκέδασης, που απαιτεί δεκάδες διαφορετικές αρετές και δεξιότητες.

Μια ομάδα 3 αθλητών θα κληθεί να δοκιμάσει τις ικανότητές της σε 3 διαφορετικά τερέν με 3 διαφορετικά οχήματα καθώς περιλαμβάνει -για την κάθε ομάδα- 12 γρήγορους γύρους στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων με ένα Mazda MX-5, 30 γύρους στην πίστα SpeedForce με Kart 400 κ.εκ. και τέλος 9 γρήγορους γύρους στο Διαδρόμιο του Σπαθοβουνίου με Χωμάτινη Φόρμουλα!

τττ

Ας δούμε το πρόγραμμα όμως λεπτομερώς

Στις 5 Σεπτεμβρίου η κάθε ομάδα θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει ένα πολύ γνωστό, με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα αυτοκίνητο, με υποδειγματική οδική συμπεριφορά, και αμεσότητα χειρισμών.

Ένα Mazda, ΜΧ-5 NC 1800 κ.εκ, με τις κατάλληλες επεμβάσεις στην ανάρτηση (Ohlins) , στο σύστημα πέδησης (AP Racing) και στα ελαστικά (Michelin Pilot Cup 2 Connect). Το τέλειο αυτοκίνητο για εκπαίδευση, οδήγηση και διασκέδαση στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων.

Κάθε μέλος της ομάδας θα οδηγήσει το Mazda ΜΧ-5, για 4 συνεχόμενους γύρους. Οι 12 γύροι της ομάδας θα αθροιστούν και το μικρότερο σύνολο είναι ο νικητής της δοκιμασίας, λαμβάνοντας το μέγιστο της βαθμολογίας.

Στις 15 Σεπτεμβρίου η κάθε ομάδα θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει ένα φιλικό μεν, δυνατό δε Kart 400 κ.εκ στην πίστα SpeedForce.

Οι ομάδες ξεκινάνε την δοκιμασία, με τον οδηγό που θα επιλέξουν, να τρέξει 10 χρονομετρημένους γύρους, για να σχηματιστεί η 1η σχάρα εκκίνησης.

Ο οδηγός των κατατακτήριων θα ολοκληρώσει και την πρώτη κούρσα των 10 γύρων. Ο δεύτερος θα ξεκινήσει την δεύτερη κούρσα, από την θέση κατάταξης, του πρώτου οδηγού της ομάδας, ενώ ο τρίτος στην τρίτη και τελευταία αναμέτρηση, από την θέση κατάταξης του δεύτερου.m Στο τέλος θα αθροιστούν οι βαθμοί της κάθε ομάδας, αναλόγως της θέσης κατάταξης του κάθε οδηγού. Νικήτρια ομάδα της δοκιμασίας είναι αυτή με τους περισσότερους βαθμούς.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, υπολογίζετε βαθμολογικά και το κατατακτήριο σκέλος.

Και τέλος στις 19 Σεπτεμβρίου το ραντεβού μεταφέρεται γαι το Σπαθοβούνι και την πίστα του Διαδρόμιου

Κάθε μέλος της ομάδας θα οδηγήσει το Cross Kart της Semog που διαθέτει η ομάδα Sotirchos Engineering προς ενοικίαση στη πίστα Διαδρόμιο, για 3 συνεχόμενους γύρους. Οι 9 γύροι της ομάδας θα αθροιστούν και το μικρότερο σύνολο είναι ο νικητής της δοκιμασίας, λαμβάνοντας το μέγιστο της βαθμολογίας. Μετά και το τέλος της τρίτης δοκιμασίας, νικήτρια ομάδα, αναδεικνύεται αυτή με την υψηλότερη βαθμολογία.

Οι τρεις αυτές δοκιμασίες συνθέτουν την αθλητική ενότητα που ακούει στο όνομα Motorsport HTTC Triathlon.

Η κάθε δοκιμασία θα διεξάγεται σε μία ημέρα.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι 10 ομάδες, αποτελούμενες από 1 έως 3 μέλη.

Το κόστος συμμετοχής είναι 675,00Ευρώ ανά ομάδα.(δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι κάτοχοι αγωνιστικής ή ερασιτεχνικής άδειας οδήγησης.

Θα είμαστε εκεί! Σας περιμένουμε και εσάς!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!