GP Ουγγαρίας FP3: Ταχύτερος o Χάμιλτον, ατύχημα ο Σουμάχερ

GP Ουγγαρίας FP3: Ταχύτερος o Χάμιλτον, ατύχημα ο Σουμάχερ
O Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν, με τη μάχη των δύο στις κατατακτήριες να αναμένεται μεγάλη.

Η δράση συνεχίστηκε στο Ουγγαρόρινγκ με τον Λιούις Χάμιλτον να είναι ταχύτερος στο FP3 του GP Ουγγαρίας και να δείχνει το μεγάλο φαβορί για την pole position. Οι καιρικές συνθήκες έκαναν και πάλι το χατίρι σε ομάδες και οδηγούς, παρά τις προβλέψεις για βροχή.

Η πίστα ήταν σε χειρότερη κατάσταση από πλευράς πρόσφυσης σε σύγκριση με την Παρασκευή, κάτι το οποίο ανακάτεψε την τράπουλα στην απόδοση των μονοθεσίων. Η μειωμένη πρόσφυση έφερε μπελάδες στους οδηγούς, με τον Μικ Σουμάχερ να προκαλεί κόκκινη σημαία μετά από έξοδο στη στροφή 11. Ο Γερμανός διέλυσε το εμπρός μέρος της Haas και οι μηχανικοί του θα κάνουν αγώνα δρόμου ώστε να ετοιμάσουν το μονοθέσιο για τις κατατακτήριες.

Ο Λιούις Χάμιτλον ήταν ο ταχύτερος στο FP3 γράφοντας το 1:16.826 με τη μαλακή γόμα ελαστικών στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας. Ο Βρετανός δείχνει πολύ γρήγορος στο Ουγγαρόρινγκ, επιβεβαιώνοντας την ταχύτητα της Παρασκευής και άφησε τον Μαξ Φερστάπεν πίσω του για 0,088 δευτ. Η Mercedes είναι πολύ δυνατή στο δεύτερο και στο τρίτο κομμάτι της πίστας, με τη Red Bull να κερδίζει αρκετό χρόνο στο πρώτο. Ο Βάλτερι Μπότας ήταν πολύ γρήγορος μέχρι τα μέσα της διαδικασίας, όμως δεν κατάφερε να κάνει τον τελευταίο του γύρο, κάνοντας λάθος στο δεύτερο κομμάτι.

Η Ferrari ήταν η ευχάριστη έκπληξη της 60λεπτης διαδικασίας, με τους Κάρλος Σάινθ και Σάρλ Λεκλέρ να είναι στις θέσεις 4 και 5. Ο χρόνος του Ισπανού ήταν στο 1:17. 497 και ήταν μόλις 0,023 δευτ. μπροστά από τον Μονεγάσκο teammate του. Ο Λάντο Νόρις βελτίωσε τη θέση του σε σχέση με χθες, έχοντας τον 6ο ταχύτερο χρόνο για τη McLaren. Μάλιστα κατάφερε να είναι μπροστά από τη Red Bull του Σέρτζιο Πέρεζ, ο οποίος είναι σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον teammate του.

Ο Ντάνιελ Ρικάρντο ήταν σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με την Παρασκευή και έγραψε το 1:17.942 για να πάρει την 8η θέση. Πίσω του ακολούθησε με μισό δέκατο διαφορά ο Φερνάντο Αλόνσο με την Alpine, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Λάνς Στρολ με την Aston Martin. Συνολικά είδαμε 6 διαφορετικά μονοθέσια στις 10 πρώτες θέσεις.

Ο Πιέρ Γκασλί ήταν μόλις 11ος για λογαριασμό της AlphaTauri, με τον Γάλλο να χάνει έδαφος σε σύγκριση με τη χθεσινή του επίδοση. Ο Εστεμπάν Οκόν ήταν στη 12 θέση, μπροστά από τους Σεμπάστιαν Φέτελ και με Aston Martin και Γιούκι Τσουνόντα με AlphaTauri.

O Κίμι Ράικονεν ήταν μόλις στη 15η θέση για την Alfa Romeo, 1,857 δευτ. πίσω από τον χρόνο του Χάμιλτον και 0,111 δευτ. μπροστά από αυτόν του Τζόρτζ Ράσελ με τη Williams. O Βρετανός θα δώσει μάχη να προκριθεί στο Q2, με τις διαφορές να είναι αρκετά μικρές. Ο Νικολάς Λατίφι και ο Αντόνιο Τζοβινάτσι ακολούθησαν, ενώ οι δύο Haas ολοκλήρωσαν την κατάταξη του FP3.

Η δράση συνεχίζεται με τις κατατακτήριες δοκιμές στις 16:00. Συντονιστείτε στις 15:45 για το LIVE του Gazzetta στη μάχη της pole position.

Αποτελέσματα FP3 GP Ουγγαρίας

FP3 Ουγγαρία

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!