Η McLaren αποκάλυψε την εντυπωσιακή 765LT Spider (pics & vid)

Η McLaren αποκάλυψε την εντυπωσιακή 765LT Spider (pics & vid)
Η McLaren παρουσίασε τη νέα περιορισμένης παραγωγής 765LT Spider η οποία έρχεται να γίνει το ισχυρότερο ανοικτό μοντέλο στην ιστορία της.

Η McLaren συνεχίζει πιστή στην παράδοση των Longtail με τη νέα 765LT Spider. Το νέο μοντέλο της βρετανικής φίρμας συνδυάζει ένα ισχυρότατο κινητήριο σύνολο, ελαφρύ αμάξωμα και στοιχεία αγώνων στο εσωτερικό.

Συγκριτικά με την coupe έκδοση της 765LT, η Spider εξοικονομεί 80 κιλά, με το συνολικό βάρος να είναι στα 1.388 kg. Η οροφή ελέγχεται με ηλεκτρονικό σύστημα και το κλείσιμό της ολοκληρώνεται σε μόλις 11 δευτερόλεπτα. Η ενέργεια αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί και όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει, ωστόσο με ταχύτητα έως 50 χλμ/ώρα.

McLaren 675LT Spider

Η McLaren Automotive ανακοίνωσε πως η αντοχή και η ακαμψία του αμαξώματος είναι τόσο υψηλή που δεν απαιτείται επιπλέον ενίσχυση λόγω της απουσίας οροφής. Η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, παρέχει επιπλέον προστασία σε περίπτωση που το αυτοκίνητο αναποδογυρίσει.

McLaren 675LT Spider

Η αεροδυναμική έχει αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό παράγοντα στην εξέλιξη του μοντέλου. Τα αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακόνημα εξασφαλίζουν αεροδυναμική απόδοση παρόμοια με αυτή που συναντάμε στην coupe έκοδση. Σε σύγκριση με την 720S Spider, η 765LT Spider έχει κατά 25% καλύτερη αεροδυναμική απόδοση.

Το εσωτερικό εμπνέεται από τους αγώνες πίστας, με αγωνιστικά καθίσματα στα οποία επίσης χρησιμοποιείται ανθρακόνημα. Όπως συχνά συμβαίνει σε τέτοια μοντέλα, στον στάνταρ εξοπλισμό δεν περιλαμβάνονται ο κλιματισμός και ηχοσύστημα, για εξοικονόμιση βάρους.

McLaren 675LT Spider

Κορυφαίες επιδόσεις

Η McLaren 765LT Spider φορά τον κλασικό V8 twin-turbo κινητήρα 4.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 765 ίππους και 800 Nm ροπής και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο, η αναλογία σχέσεων του οποίου έχει αναθεωρηθεί, στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή οδηγική εμπειρία για τον ενθουσιώδη χρήστη.
McLaren 675LT Spider

Η επιτάχυνση από 0-100 χλμ/ώρα πραγματοποιείται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-200 έρχονται σε 7.2 ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 χλμ/ώρα. Δείτε τη νέα, εντυπωσιακή McLaren στο video που ακολουθεί...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!