Ο Κράτσλοου στη θέση του Μορμπιντέλι για τους επόμενους τρεις αγώνες

Κώστας Παστρίμας
Ο Κράτσλοου στη θέση του Μορμπιντέλι για τους επόμενους τρεις αγώνες
Ο Καλ Κράτσλοου θα είναι ο αντικαταστάτης του τραυματία Φράνκι Μορμπιντέλι στους δύο αγώνες της Αυστρίας και στη Μ. Βρετανία

Όπως είναι γνωστό, ο Φράνκι Μορμπιντέλι αναρρώνει από την επέμβαση στο γόνατό του και θα χάσει τους επόμενους αγώνες στο MotoGP. Η ομάδα του, Yamaha Petronas SRT, επομένως, έπρεπε να βρει αντικαταστάτη για τον Ιταλό και δεν υπάρχει καταλληλότερος από τον δοκιμαστή της Yamaha, Καλ Κράτσλοου.

Ο Κράτσλοου, που στο τέλος της περασμένης σεζόν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση για να γίνει αναβάτης δοκιμών της Yamaha, θα επιστρέψει στις πίστες με τη Μ1 αμέσως μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Ο Βρετανός θα τρέξει στους δύο αγώνες που θα γίνουν στην Αυστρία στις 8 και 15 Αυγούστου και στο GP Μ. Βρετανίας στο Σίλβερστον.

Ο Κράτσλοου στις πρώτες του δηλώσεις δεν έκρυψε τη χαρά του που θα επιστρέψει στις πίστες: «Είναι πολύ ωραίο που φέτος επέστρεψα ως επίσημος αναβάτης δοκιμών της Yamaha και το ότι μπορώ να αναλάβω δράση όταν απαιτείται είναι καλό για όλους. Ανυπομονώ να οδηγήσω για τη Yamaha Petronas SRT σε αυτά τα τρία GP. Προφανώς η συγκυρία δεν είναι η καλύτερη και εύχομαι στον Φράνκι καλή ανάρρωση. Ελπίζω να επιστρέψει δυνατός από την επέμβαση στο γόνατο. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει γιατί έχει οδηγήσει φανταστικά τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι δύσκολο να θέσουμε στόχους για αυτούς τους τρεις αγώνες και το βασικό θα είναι να καταλάβω τη μοτοσικλέτα, καθώς την οδήγησα πολύ λίγο φέτος. Το καλό είναι ότι θα μπορέσω να συγκρίνω τις μοτοσικλέτες και να συγκεντρώσω πολλά δεδομένα για τη Yamaha Κατά κάποιο τρόπο πέφτω στα βαθιά και η κατηγορία του MotoGP είναι πολύ ανταγωνιστική, αλλά θα είναι πολύ ωραίο που θα επιστρέψω στο grid».

Η Yamaha και ο Καλ Κράτσλοου δεν είναι άγνωστοι. Ο Βρετανός έκανε το ντεμπούτο του στο MotoGP το 2011 με τη δορυφορική Tech3 Yamaha και οδήγησε για την ομάδα για τρεις σεζόν, μέχρι το 2014 που μεταπήδησε στην Ducati. Με την Tech3 Yamaha ανέβηκε 4 φορές στο βάθρο και πήρε 2 φορές την pole position.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!