Γέμισε φωτοβολταϊκά το εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα (vid)

Γέμισε φωτοβολταϊκά το εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα (vid)
Η Mazda συνεχίζει τις φιλικές για το περιβάλλον ενέργειες, μετατρέπωντας το εργοστάσιό της στην Ιαπωνία σε κέντρο συλλογής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα.

Στα πλαίσια των συνεχών και συντονισμένων ενεργειών να προωθήσει τις πράσινες τεχνολογίες στις μονάδες παραγωγής και στα γραφεία της, η Mazda ανακοίνωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις κεντρικές εγκαταστάσεις στη Χιροσίμα.

Συνολικά τοποθετήθηκαν 2.698 φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή των κεντρικών αποθηκών της Ujina σε μία έκταση 11.000 τετραγωνικών μέτρων. Αποτελεί την πρώτη φάση από μια σειρά συστημάτων που θα τοποθετηθούν σε όλες τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Mazda στην Ιαπωνία.

Η ηλεκτρική ενέργεια των 1,1MW που παράγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες θα παρέχεται σε ολόκληρο το εργοστάσιο και θα χρησιμοποιείται για τη φόρτιση των μπαταριών όλων των μοντέλων EV MX-30 που παράγονται εκεί. Η Mazda, πιστή στην εταιρική της δέσμευση να παράγει αυτοκίνητα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050, έχει ήδη ξεκινήσει να εισάγει πράσινες τεχνολογίες σε όλες τις μονάδες παραγωγής και στους χώρους εργασίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!