Η Volkswagen συνεχίζει τη μετατροπή της Αστυπάλαιας σε «έξυπνο» νησί

Η Volkswagen συνεχίζει τη μετατροπή της Αστυπάλαιας σε «έξυπνο» νησί
Η Kosmocar, ως εκπρόσωπος του Volkswagen Group, και η Δημοτική Αρχή της Αστυπάλαιας διοργάνωσαν ανοικτό test-drive ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο νησί για τους κατοίκους.

Ο ενεργειακός μετασχηματισμός της Αστυπάλαιας σε «έξυπνο και αειφόρο» νησί, που από κοινού υλοποιούν η Ελληνική Δημοκρατία και το Volkswagen Group, εξελίσσεται με γοργό ρυθμό. Πριν λίγες μέρες, η Kosmocar διοργάνωσε στο νησί ένα τριήμερο test-drive ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με ανοιχτή συμμετοχή των κατοίκων, προκειμένου να εξοικειωθούν με τη νέα μορφή κινητικότητας. Διαθέσιμος προς οδήγηση ήταν ένας στόλος αποτελούμενος από μοντέλα της Volkswagen, συγκεκριμένα τα e-up!, ID.3 και ID.4.

Volkswagen Αστυπάλαια

Το ενδιαφέρον των κατοίκων ήταν μεγάλο, καθώς έζησαν από πρώτο χέρι μια νέα και πρωτόγνωρη εμπειρία οδήγησης. Οι άνθρωποι της Kosmocar έλυσαν απορίες στο κοινό και εξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της Volkswagen.

Επιπλέον, έγινε παράδοση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις εταιρείες ενοικίασης (Rent a Car) που δραστηριοποιούνται στο νησί. Η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο ειδικής συνεργασίας με τις επιχειρήσεις αυτές, που στόχο έχει τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Η εμπειρία διαχείριση ηλεκτρικών οχημάτων στους στόλους τους είναι πολύ σημαντική και συμβάλλει σε ένα πράσινο μέλλον.

Volkswagen Αστυπάλαια

Τέλος, παραδόθηκαν δύο ηλεκτρικά σκούτερ SEAT MÓ 125, στην Αστυνομία Αστυπάλαιας. Η παράδοση των δύο σκούτερ ακολούθησε την αντίστοιχη τριών ID.4, ενός ID.3 και ενός ακόμα SEAT MÓ eScooter 125 στην Αστυνομία Αστυπάλαιας, το Λιμενικό Σώμα, την Πολιτική Αεροπορία και την τοπική Δημοτική Αρχή, πριν από μερικές εβδομάδες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!