Το νέο Audi RS3 αποκαλύφθηκε με άρωμα πίστας (pics & vid)

Το νέο Audi RS3 αποκαλύφθηκε με άρωμα πίστας (pics & vid)
Η Audi αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο RS3 με δυναμικό και αγωνιστικό χαρακτήρα σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, δίνοντας νέα διάσταση στα σπορ σεντάν.

Το νέο δημιούργημα της Audi ακούει στο όνομα RS3, το οποίο έρχεται ανανεωμένο και πιο ισχυρό από ποτέ. Το νέο μοντέλο της εταιρίας έρχεται με τον πολυβραβευμένο TFSI κινητήρα, αγωνιστικές λεπτομέρειες κατευθείαν από την πίστα και ειδικό κατανεμητή ροπής.

Audi RS3

Νέος σχεδιασμός, ανανεωμένη φιλοσοφία

Ο σχεδιασμός του νέου Audi RS3 είναι ακόμα πιο δυναμικός από αυτόν του προκατόχου του. Στο μπροστινό μέρος, ο μεγάλος προφυλακτήρας RS, η επανασχεδιασμένη μάσκα και οι μεγάλες είσοδοι αέρα, δίνουν στο compact σπορ αυτοκίνητο μια αγωνιστική εμφάνιση. Το RS3 είναι στάνταρ εξοπλισμένο με επίπεδους προβολείς LED εμπρός και πίσω, συμπεριλαμβανομένων δυναμικών φλας. Οι προβολείς LED Matrix διατίθενται προαιρετικά, με σκούρα περιγράμματα γύρω από τα ψηφιακά φώτα ημέρας.

Audi RS3

Επιπλέον λεπτομέρεια αποτελεί η εισαγωγή αέρα στον ανασχεδιασμένο θόλο μπροστά από τους εμπρός τροχούς. Ο εμπρός άξονας έχει μεγαλώσει κατά 33mm ενώ ο πίσω κατά 10mm. Το RS3 είναι στάνταρ εξοπλισμένο με ζάντες 19 ιντσών.

Το νέο Audi RS3 είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που διαθέτει το RS Torque Splitter, ένα νέο κατανεμητή ροπής που διαμοιράζει τη ροπή κίνησης μεταξύ των πίσω τροχών με πλήρως μεταβλητό τρόπο. O κατανεμητής ροπής χρησιμοποιεί από έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη σε κάθε ημιαξόνιο και δίνει επιπλέον ροπή στον πίσω τροχό που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση ώστε να μειωθεί η υποστροφή.

Audi RS3

Η Audi ανέπτυξε μία ακόμα λειτουργία οδήγησης ειδικά για το RS3, την RS Torque Rear ως λειτουργία drift με τη δική της καμπύλη για τον κατανεμητή ροπής. Η λειτουργία RS Performance, που δημιουργήθηκε ειδικά για την πίστα.

Audi RS3

Αγωνιστική εμφάνιση και στο εσωτερικό

Το εσωτερικό του Audi RS3 διαθέτει πολλά στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν τη σπορ εμφάνιση. Οι οθόνες εμφανίζονται στο Audi virtual cockpit plus 12,3 ιντσών, το οποίο διατίθεται στάνταρ.

Audi RS3

Η γνήσια αγωνιστική αίσθηση ενισχύεται από τον πίνακα οργάνων από ανθρακονήματα. Τα σπορ καθίσματα με ανάγλυφο του σήματος RS και ραφή αντίθεσης είναι σε ανθρακί χρώμα. Η ταπετσαρία των καθισμάτων διατίθεται προαιρετικά σε λεπτό δέρμα Nappa με ραφές κηρήθρας RS.

Audi RS3

Το βραβευμένο σύνολο κινητήρα

Το Audi RS3 φορά τον βραβευμένο με “International Engine of the Year” πεντακύλινδρο κινητήρα 2.5 λίτρων TFSI με ισχύ 400 ίππους και 500 Nm ροπής. Η νέα γενιά του κινητήρα είναι ακόμα πιο ισχυρή, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα να πραγματοποιείται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα.

Η τελική μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με την επιθυμία του ιδιοκτήτη. Το στάνταρ πακέτο μπορεί να φτάσει τελική έως 280 χλμ/ώρα, ενώ με το πακέτο RS Dynamic και τα κεραμικά φρένα η τελική αγγίζει τα 290 χλμ/ώρα.

Audi RS3

Το αυτόματο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, είναι αυτό που θέτει τη δύναμη του πεντακύλινδρου κινητήρα στον δρόμο. Για την ενίσχυση του ήχου το σύστημα εξάτμισης διαθέτει ένα ειδικό σύστημα ελέγχου πτερυγίων, διευρύνοντας έτσι τα χαρακτηριστικά του ήχου ακόμη περισσότερο.

Τα νέα μοντέλα Audi RS 3 μπορούν να παραγγελθούν σε δύο αποκλειστικά χρώματα RS Kyalami green και Kemora grey. Η οροφή του σεντάν μπορεί επίσης να παραγγελθεί με το μαύρο χρώμα Brilliant σε αντίθεση, για πρώτη φορά.

Audi RS3

Το νέο RS3 έρχεται με τη μορφή Sportback και σεντάν, με τις πρώτες παραγγελίες να ξεκινούν το φθινόπωρο. Η αρχική τιμή του μοντέλου υπολογίζεται στα 60.000 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!